Shadow

COVID pozitiv obligă anularea croazierei către nicăieri în Singapore

În urmă cu o lună, Singapore a lansat un test pilot cu „croaziere către nicăieri”, cu un tur de două până la patru nopți și fără escale, însă una dintre ele a trebuit să fie anulată de un pasager infectat cu COVID-19. Quantum of the Seas de la Royal Caribbean nu a reușit să-și finalizeze itinerariul de patru zile, iar compania de transport maritim a fost nevoită să analizeze toți pasagerii și echipajul. În Caraibe, revenirea la activitate a fost, de asemenea, accidentată, deoarece SeaDrem și-a anulat cele 22 de croaziere programate după nouă cazuri pozitive

 

Nava de croazieră Quantum of the Seas al Royal Caribbean, a navigat luni pentru o călătorie de patru zile, dar a fost nevoită să se întoarcă în port după ce a fost confirmat rezultatul pozitiv al testului efectuat de serviciile medicale la bordul navei. 

 

„Am identificat și izolat toți pasagerii și echipajul care au avut contact cu gazda (infectată), fiecare dintre aceste a dat ulterior rezultate negative pentru virus”, a declarat compania de transport maritim într-un comunicat. Odată ajunși în port, toți pasagerii vor putea debarca „după finalizarea examinării contactelor”. 

 

„Faptul că am reușit să identificam rapid acest caz unic și să luăm măsuri imediate este un semn că sistemul funcționează așa cum a fost conceput”, a spus compania, care rămâne în contact cu autoritățile din Singapore. 

 

În Singapore, au fost deschise itinerarii între două și patru zile, cu plecare și destinație în același port al metropolei asiatice. În acest moment, aceste călătorii sunt limitate doar la singaporezi sau rezidenți în țară, care trebuie să facă testul pentru a detecta COVID-19. 

 

Înainte de îmbarcare, toată umea trebuie să treacă de controlul temperaturii, care este obligatoriu și la părăsirea navei, unde au fost implementate controale stricte și măsuri de distanțare socială pentru a preveni răspândirea virusului și capacitatea a fost limitată la 50%. 

 

Deși unele țări au început să permită croaziere, cu limitări, sectorul este încă departe de a relua activitatea pre-pandemică. De fapt, dintr-o flotă globală formată din aproximativ 300 de nave, doar 18 navighează și companiile anticipează începutul recuperării treptate în primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.