Shadow

Singapore va avea croaziere „către nicăieri” din noiembrie

Singapore a confirmat că din noiembrie va găzdui croaziere „către nicaieri”, cu plecarea și destinația în orașul-stat. Două companii vor realiza călătoriile, cu o capacitate de 50%, protocoale stricte de sănătate și numai pentru singaporezi sau rezidenți ai țării. 

 

Genting Cruise Lines și Royal Caribbean International vor realiza aceste călătorii „pilot” dus-întors, care nu acostează în alte porturi și vor avea capacitate limitată, subliniază Departamentul de Turism din Singapore

 

Navele ambelor companii au fost ancorate de la începutul pandemiei din Singapore, unul dintre punctele populare de andocare pentru croazierele internaționale și regele croazierelor din Asia. Aceste călătorii „către nicăieri” vor fi limitate doar la singaporezi sau rezidenți ai țării, care vor trebui mai întâi să facă testul pentru COVID-19

 

„Aceste călătorii pilot reprezintă o oportunitate valoroasă pentru ca operatorii să reinventeze experiența de croazieră pentru a recâștiga încrederea pasagerilor”, a declarat Keith Tan, directorul executiv al organismului guvernamental. 

 

Companiile internaționale de transport maritim au fost forțate să își suspende activitățile după ce autoritățile din mai multe țări au detectat focare ale noului coronavirus în rândul pasagerilor lor și, în unele cazuri, li s-a interzis acostarea. Deși unele țări au început să permită croaziere, cu limitări, sectorul este încă departe de a relua activitatea pre-pandemică. 

 

Călătoria fără destinație nu este nouă, dar proliferează din cauza restricțiilor de călătorie impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. 

 

Compania aeriană a țării Singapore Airlines a renunțat la sfârșitul lunii septembrie la planul de a oferi „zboruri către nicăieri”, care decolează și aterizează la același aeroport, la sfârșitul lunii septembrie, după controversa cauzată de poluarea pe care ar provoca-o

 

Cu toate acestea, există companii aeriene precum cea japoneză ANA care oferă zboruri fără destinații, iar Qantas a vândut în 10 minute toate locurile pentru un „zbor către nicăieri” care a zburat peste unele dintre principalele atracții turistice din Australia pe 10 octombrie timp de șapte ore, ca răspuns la restricțiile impuse rutelor interne și internaționale. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.