Shadow

Thailanda va primi turiști din întreaga lume, dar impune carantină

Pentru a promova redresarea sectorului turisticThailanda a decis să admită călătorii din orice țară din lume, atât timp cât aceștia dețin o viză specială și cu condiția de a petrece o carantină de 14 zile într-un hotel sau spital monitorizat ca măsură înainte COVID-19

 

Măsura urmărește creșterea numărului de vizitatori în cadrul programului special pentru turiștii de lungă ședere care a început în octombrie și care până în prezent era limitat la țările considerate „cu risc scăzut”, potrivit celor explicate pentru Efe purtătorul de cuvânt al guvernului, Tachada Thanadirek. 

 

Doar 825 de turiști din 29 de țări „cu risc scăzut” – o listă care s-a schimbat – au primit până acum așa-numita viza turistică specială (STV). 

 

Thailanda a primit primii turiști după șapte luni de închidere

 

În ciuda valorilor de COVID-19 în mare parte a lumii, a fost luată măsura pentru repornirea sectorului turistic, care reprezintă între 12 și 20% din economia thailandeză. 

 

Solicitanții de vize speciale pot rămâne în țară maxim 270 de zile și, pe lângă plata pentru carantină, trebuie să dețină un certificat medical și o asigurare care acoperă minim 100.000 USD (82.400 de euro) pentru coronavirus. 

 

Thailanda, ca și alte țări din regiune, menține controale stricte asupra traficului aerian internațional pentru a preveni răspândirea pandemiei, care a provocat 4.169 de infecții și 60 de decese în țară, în detrimentul deteriorării grave a sectorului turistic

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.