Shadow

Consiliul UE aprobă noua directivă cu opoziție din partea agențiilor de turism

Proiectul noii directive europene privind pachetul turistic a primit aprobarea Consiliului Uniunii Europene, astfel că acesta depășește un nou procedeu pentru aprobarea finală. Textul continuă să nu convingă agențiile europene. 

Așa cum am informat în știrea Industria se împotrivește proiectului de directivă europeană privind pachetele de călătorie, din primul moment al planului trasat de Uniunea Europeană pentru a reforma această legislație a fost respins de industrie în multe dintre punctele sale. În urmă aprobării din luna martie de către Parlamentul European, directiva a trecut la Consiliul după alegerile din mai și va trebui să fie din nou discutată în Parlamentul European. Este de estimat că intrarea sa în vigoare nu ajunge până în 2017.

Consiliul UE aprobă noua directivă cu opoziție din partea agențiilor de turism

În timp ce industria a continuat să lupte pentru a influența textul final. Având în vedere că The European Travel Agents’ and Tour Operator’ Association (ECTAA) a subliniat că textul actual al directivei este foarte dăunător pentru industrie, și în special pentru operatorii de turism și agenții.

Confederația constată că norma îi va afecta negativ pe aceștia crescând responsabilitățile lor, în timp ce va beneficia furnizorii și comercianții online. Deși Consiliul Uniunii Europene susține că noile norme va beneficia cea mai mare parte din industrie și că cu ele vor fi acoperiți consumatorii care cumpără diverse produse turistice, ECTAA a declarat că cu ultimele modificări nu sunt acoperite serviciile achiziționate pe diferite site-uri.

În plus, asigură ea, situația va fi agravată de impunerea unui drept de restricție de 14 zile pentru organizatori, în timp ce nu există nimic echivalent atunci când este vorba de un produs combinat.

Confederația recunoaște eforturile președinției italiene de a găsi soluții care să satisfacă toți actorii de pe piață, dar asigură că textul actual afectează competitivitatea industriei turismului și va crește fragmentarea pieței.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.