Shadow

Companiile de croazieră părăsesc Rusia

Invazia Ucrainei de către Rusia a provocat o retragere a companiilor de croazieră care aveau programate escale în această vară în porturile sale maritime, în special la Sankt Petesburg, sau itinerarii pe râuri precum Volga sau Neva. Așa a făcut compania de croaziere fluviale CroisiEurope, care și-a anulat operațiunile în țară ca urmare a războiului și a închiderii ulterioare a spațiului aerian rusesc, a confirmat HOSTELTUR directorul comercial pentru Spania și America Latină al companiei de transport maritim, Thomas Fernández

CroisiEurope a comunicat deja această decizie a agențiilor de turism care aveau rezervate croaziere în Rusia și au început să ofere alternative clienților pe alte râuri europene.

Compania de transport maritim explică faptul că au fost nevoiți să-și suspende croazierele pe Volga și pe alte râuri rusești deoarece odată cu închiderea spațiului aerian este imposibil să transfere pasagerii la punctele de îmbarcare.

„În acest moment, le avem suspendate”, spune Fernández. O suspendare care afectează Rusia și nu alte destinații europene.

Tomás Fernández amintește că Rusia este o destinație „foarte importantă” pentru CroisiEurope, unde au două dintre cele 55 de nave care operează pe tot parcursul anului, de vară până iarna, contribuind cu aproape 10% din afacerile companiei.

‘Gregory Chicherin’ una dintre cele două nave CroisiEurope, care naviga pe tot parcursul anului pe Volga.

Directorul comercial regretă „incertitudinea” pe care acest conflict o generează pentru consumator, deși deocamdată asigură că „nu am observat o încetinire a rezervărilor, sau anulări” în alte destinații fluviale ale companiei.

Căutăm o alternativă la Sankt Petesburg

Decizia CroisiEurope se alătură celorlalte companii de transport fluvial precum Viking River Cruises și companii maritime precum MSC Cruises, care a anunțat marțea trecută că suspendă escalele navelor sale la Sankt Petesburg și caută porturi alternative in Marea Baltică.

Companiei MSC i s-au alăturat și Carnival Corporation, Royal Caribbean, Windstar Cruises, Regent Seven Seas Cruises și Oceania Cruises (aparținând Norwegian Cruise Line) sau Atlas Ocean Voyages, printre altele.

Carnival a anunțat joi alternative la portul Sankt Petesburg pentru navele AIDA Cruises, care vor face o escală la Riga (Letonia), Copenhaga (Danemarca), Oslo (Norvegia) sau Visby (Suedia).

Un alt brand al Carnival, Princess Cruises, modifică itinerariile a 24 de nave de croazieră care opresc în Sankt Petesburg și a selectat alternative porturi din Suedia și Polonia (Gdansk).

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.