Shadow

Companiile aeriene anticipează o concurență puternică în ceea ce privește stimulentele de călătorie

În 2021 „concurența între companiile aeriene va fi, fără îndoială, și mai intensă. Acest lucru se va traduce în stimulente puternice pentru ca turiștii să zboare din nou”, a declarat CEO-ul IATA, Alexandre de Juniac

 

Sunt așteptate pierderi de US$ 84,3 miliarde în 2020 pentru companiile aeriene, potrivit IATA. Veniturile totale vor scădea cu 50% până la 419 miliarde de dolari. În 2021, pierderile vor scădea la 15,8 miliarde de dolari, pe măsură ce veniturile vor crește până la 598 miliarde de dolari. 

 

„Provocarea pentru 2022 va fi transformarea pierderilor reduse din 2021 în profiturile de care companiile aeriene vor trebui să își achite datoriile din această criză teribilă”, a declarat Alexandre de Juniac, CEO-ul IATA. 

 

Odată cu frontierele deschise și cererea în creștere în 2021, industria trebuie să-și reducă pierderile la US$ 15,8 miliarde.

 

În 2021 „concurența între companiile aeriene va fi, fără îndoială, și mai intensă. Acest lucru se va traduce în stimulente puternice pentru a călători să zboare din nou”, a declarat CEO-ul asociației IATA, Alexandre de Juniac.  

 

Se estimează că numărul total de pasageri se va recupera la 3,38 miliarde de dolari și veniturile totale la US$ 598 miliarde, încă cu 29% sub cele US$ miliarde în 2019. 

 

„Companiile aeriene vor continua ăa fie fragile financiar în 2021”, a spus de Juniac. „Veniturile pasagerilor vor fi cu peste o treime mai mici decât în 2019. Se estimează că companiile aeriene vor pierde în jur de US$ 5 pentru fiecare pasager transportat. 

 

Se estimează o scădere a costurilor unitare din cauza cererii mai mari, dar se preconizează că prețurile la combustibil pentru avioane vor fi în medie de US$ 52

 

Prezența crescută a mărfii în industria transportului aerian va scădea ușor până la aproximativ 23% din veniturile totale ale industriei, însă veniturile din marfă ar trebui să ajungă la un nou record de US$ 138 miliarde. 

 

„Reducerea pierderilor va veni de la frontierele redeschide care duc la creșterea volumului de pasageri. Operațiunile puternice de marfă și prețurile relativ reduse ale combustibilului vor stimula și industria”, afirmă IATA în ultimul său raport. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.