Shadow

Companiile aeriene și aeroporturile propun o alternativă la carantină

Mai multe dintre aeroporturile majore ale lumii oferă deja sau cer teste de COVID-19 la fața locului pentru pasagerii internaționali care sosesc. Având această experiență, companiile aeriene europene și americane își mențin propunerea de a efectua un program de testare coordonat și global ca o alternativă eficientă la carantine și restrciții de intrare, stabilite de către din ce în ce mai multe guverne ca urmare a focarelor de cazuri de coronavirus care opresc deschiderea incipientă pentru călătorii în Europa și continuă să blocheze zborurile transantlantice. 

Cea mai vastă experiență în testele de Covid-19 în aeroporturi este în Germania, unde călătorii din zone cu risc ridicat, inclusiv Statele Unite, sunt supuși acestor teste în 72 de ore de la sosire, potrivit unui raport al TravelWeekly. În acest moment, acesta este realizat gratuit în mai multe dintre principalele instalații aeroportuare germane, printre care, Berlin Tegel, Berlin Schonefeld, München, Frankfurt și Düsseldorf.

În același timp, Lufthansa a început la sfârșitul lunii iunie, în cele două huburi principale, aeroporturile din München și Frankfurt, propriul său program de testare pentru călătorii internaționali sosiți, care oferă rezultate în termen de patru până la cinci ore. Cei care testează negativ sunt eliberați imediat de cerințele de carantină de două săptămâni. De asemenea, este un serviciu disponibil pentru pasagerii de ieșire care călătoresc în țări în care este necesar un test negativ.

Teste cu timpi de răspuns și mai rapide sunt oferite pe aeroporturile Haneda și Narita Tokyo. Mass-media locală a raportat la sfârșitul lunii iulie că aeroporturile au început să ofere teste COVID-19 antigen cu rezultate într-o oră. Se estima că capacitatea de testare a aeroportului Haneda va crește la 3.800 de persoane pe zi, potrivit jurnalului de informații financiare Nikkei Asian Review.

Aeroportul din Istanbul oferă, de asemenea, teste de COVID-19 de la începutul lunii la un cost de 16 $. Capacitatea pe zi este de aproximativ 40.000 de teste. Rezultatele sunt livrate în două ore.

Între timp, pe aeroportul din Hong Kong, pasagerii care sosesc trebuie să ia un autobuz de transfer către o locație de testare, potrivit portalului aeroportului.

 

Acțiune și coordonare globală

Analiștii subliniază că, dacă aceste acțiuni ar fi obligatorii și coordonate la nivel global, acestea ar putea fi cheia pentru deschiderea călătoriilor intercontinentale și reducerea unor măsuri restrictive și carantine în timp ce pandemia COVID-19 continuă și a căror aplicare oprește reactivarea aviației și sectorului turistic, cu repercursiunile economice pe care le va avea.

De asemenea, unele dintre companiile aeriene majore au propus-o în iulie. Cei doi mari transportatori americani, American Airlines și United Airlines și două dintre cele mai mari grupuri aeriene europene, Lufthansa Group și International Airlines Group (IAG) – holding care include British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus și Level – solicită crearea unui program comun de testare COVID-19 între Statele Unite și Uniunea Europeană pentru a facilita reluarea zborurilor transatlantice. Într-o scrisoare adresată vicepreședintelui Statelor Unite, Mike Pence, și comisarului european pentru afaceri interne, Yiva Johansson, companiile aeriene ale celor mai mari grupuri aeriene din ambele regiuni au solicitat că programul să înceapă cu un proiect pilot.

În acest moment, SUA interzic sosirea călătorilor din UE și Regatul Unit. UE a blocat sosirea vizitatorilor din SUA. În timp ce Regatul Unit prevede că turiștii care sosesc să rămână în carantină timp de 14 zile, iar recomandările de a nu călători în alte țări precum Spania, Italia sau Franța apar din nou pe portarurile Afacerilor Externe ale mai multor națiuni europene, ridicându-se din nou și în mod unilateral barierele interne ale continentului.

Josh Walker, co-fondator Nomi Health, cu sediul în Utah, care testează COVID-19 în baza unui contract cu statele Utah, Nebraska și Iowa, a declarat că consideră că programele de testare coordonate ar putea ajuta țările din întreaga lume să reducă restricțiilor de călătorie. Dar nu va fi ușor. După cum a adăugat, Nomi a purtat discuții cu aeroportul din Miami, Heathrow din Londra și o companie aeriană străină mare pentru a-și efectua testele.

 

Protocol unic

El a spus că pentru ca un program de testare coordonat să funcționeze, diferitele autorități de reglementare ar trebui să stabilească un singur protocol. Pasagerii de transport aerian ar putea începe procesul prin introducerea informațiilor privind înregistrarea pe o singură platformă, iar testarea ar trebui efectuată folosind o tehnologie standardizată.

Walker a adăugat că, în timp ce aeroporturile care fac teste de COVID-19 la sosire sunt o mișcare bună, ar fi o abordare mai bună de a cere testarea înainte de plecare spre destinație. 

Aeroporturile ar putea stabili zone specifice de testare, la care călătorii pot avea acces cu programare într-un termen care să îi permită să aibă rezultatele înainte de zbor. „Rezultatele ar putea fi chiar codate pe cardurile de îmbarcare”, a adăugat el.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.