Shadow

Clienții croazierelor de lux: preferențile lor în acest 2022

Nave mai mici și destinații cu rate mari de vaccinare împotriva COVID-19, în special cele de scurtă distanță. Acestea sunt câteva din preferențile clienților de croaziere de lux pentru acest an, potrivit unui sondaj Mundy Cruising care reflectă și îngrijorarea acestor consumatori cu privire la protocoalele de securitate implementate pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus. 

 

Sondajul arată că 62% dintre consumatorii care planifică să se îmbarce într-o croazieră în acest 2022 intenționează să evite țările cu rate scăzute de vaccinare împotriva coronavirusului, în timp ce 92% asigură că politicile de securitate pentru prevenirea infecțiilor sunt importante pentru ei atunci când aleg o navă, potrivit TTG

 

¿Ce destinații conduc preferințele clienților în acest nou an? Studiul indică faptul că cele pe distanțe scurte sunt cele mai populare opțiuni, 49% plănuind deja un itinerariu pe Marea Mediterană și alți 23% luând în considerare o croazieră pe un râu european în 2022.

De asemenea, printre regiunile solicitate se numără și Insulele Britanice, Marea Baltică și Caraibe. 

 

Sondajul oferă mai multe date despre opiniile cu privire la percepția securității la bord: aproape jumătate dintre cei chestionați, 47% indică faptul că riscul de contagiune cu COVID-19 este mai mic într-o croazieră decât într-un avion, în timp ce 37% consideră că bărcile sunt mai sigure decât hotelurile. 

 

Tipul de navă

În ceea ce privește tipul de navă de croazieră, aproape 46% dintre participanții la sondaj spun că vor alege o navă mai mică în 2022 decât înainte de pandemie, în timp ce 42% plănuiesc să rezerve o navă de categorie superioară. 

 

De asemenea, Silver Dawn al Silversea, care va fi lansată în martie 2022, este noua navă care generează cele mai multe așteptări în rândul clienților, urmată de Regent’s Seas Grandeur, care va debuta în 2023, și de Seabourn Venture, care va începe să opereze din aprilie 2022. 

 

„Sondajul arată că clienții de croazieră nu sunt îngrijorați de impactul noii variante omicron care este preluată de mass-media și planurile și prioritățile lor pentru 2022 reflectă sentimentul că am trecut de partea cea mai grea a pandemiei”, a spus Edwina Londsdale, director general a lui Mundy Cruising. 

 

În acest sens, Lonsdale notează că, în timp ce protocoalele de securitate și ratele de vaccinare continuă să-i îngrijoreze pe călători, „croazierele privesc deja spre viitor, punând accent pe călătorii mai sustenabile și pe entuziasmul din jurul următoarei generații de nave de lux. 

Geamăna Silve Muse, Silver Dawn, este una dintre cele mai așteptate a acestui an.

 

Sustenabilitatea devine, de asemenea, din ce în ce mai importantă pentru clienții de croaziere de lux, 41% spunând că propulsia de emisii reduse de carbon sau hibridă este importantă atunci când aleg o navă. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.