Shadow

Cinci tipologii de călătorii emergente pentru acest an

Pandemia de COVID-19 a impus o schimbare a obiceiurilor oamenilor, mai preocupați ca niciodată de sănătatate și siguranță în fiecare dintre mișcările lor. Un comportament care se reflectă și în călătorii. În acest nou, criza sănătății nu va modifica doar destinațiile, ci și tipul de călătorie pe care îl vom face. După efectuarea unui sondaj amplu, portalul de călătorie Booking.com, dezvăluie cinci tipuri de călătorii emergente care se adaptează noilor preferințe ale călătoriilor. 

Studiul comandat de Booking.com, realizat independent în rândul adulților care au călătorit în ultimele 12 luni sau care au planificat să o facă în următoarele 12 luni sau care au planificat să o facă în următoarele 12 luni, cu participarea a peste 20.000 de persoane din 25 de țări, indică următoarele tendințe:

– Călătorie fără companie, preferința care va continua să cîștige forța.

– Luxul relaxării. Incapacitatea de a călătorii au făcut un lux pentru mulți să facă orice tip de călătorie.

– Ieșiri cu familia sau prietenii. Deși mulți vor alege să iasă singuri, există un număr mare de oameni care doresc să profite de vacanțele lor pentru a se reconecta cu familia sau prietenii, deoarece limitările de închideri și mobilitate din ultimul an i-au îndepărtat de oamenii iubiți pentru perioade lungi.

– Mai multe ieșiri de weekend. Temându-se de o nouă întrerupere a călătoriilor, studiul prezice o creștere a cererii de ieșiri de weekend.

– Turism de proximitate. În ciuda dorinței de a călători din nou, mulți vor evita călătoriile în afara granițelor chiar și atunci când restricțiile au fost eliminate.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.