Shadow

Capacitatea oferită de companiile aeriene a scăzut cu 35% în 2021 față de 2019

În 2021, companiile aeriene au oferit la nivel global o capacitate de transport aerian de 5,7 miliarde de locuri, cifră care reprezintă o scădere de 35% față de cele 8,7 miliarde raportate în 2019, anul anterior pandemiei de COVID-19 și ultimul an cu un model normal de activitate, în timp ce cererea a fost încă mai mică. Pe partea pozitivă, a doua jumătate a anului 2021 a cunoscut o redresare mai puternică decât prima, capacitatea internă globală s-a situat la 80% din nivelul anului 2019 datorită piețelor cu activitate internă ridicată, cum ar fi China, SUA și Rusia, până în prezent, noul a apărut varianta omicron. 

 

Potrivit datelor de la OAG, o companie internațională de consultanță în domeniul informațiilor aviatice, după ce au trecut sezonurile de Crăciun și de Anul Nou, companiile aeriene renunță acum din nou la capacitatea pe care o planificaseră pentru primul trimestru al anului, mai exact aproximativ 11,4 milioane de locuri de la jumătatea lunii decembrie și se așteaptă că multe alte locuri să fie retrase din sistem în următoarele săptămâni. 

 

Totuși, comparativ cu 2021, capacitatea totală în ianuarie 2022 a fost cu 50% peste nivelul de anul trecut, la 366,4 milioane de locuri față de 246,5 milioane anul trecut. În orice caz, primul trimestru al anului a fost întotdeauna perioada cea mai crucială și provocatoare pentru industria companiilor aeriene. 

Capacitatea de transport aerian programată pe regiune (Sursă și elaborat de OAG).

 

Cu aproape 84 de milioane de locuri programate să opereze în prima săptămâna a anului, capacitatea globală a companiilor aeriene a crescut cu 375.000, anticipând o îmbunătățire a situației. Cu cererea chiar mai mică decât în vremurile „normale”, OAG observă ca piața totală este foarte probabil să rămână cu aproximativ 40% sub nivelurile din 2020 și, până în 2022, companiile aeriene se vor ruga pentru o întoarcere a călătoriilor corporative. 

 

În Europa, capacitatea crește cu o rată lentă, dar constante de 2,8% de la o săptămână la alta, aproape atingând nivelurile pre-pandemiei din ianaurie 2020 la -0,3%. 

Capacitatea de transport aerian programată în cele 20 de piețe principale naționale (Sursă și elaborare: OAG).

 

În Statele Unite, în ciuda anulărilor din cauza lipsei de personal și a furtunilor meteorologice severe care au lovit țara, datele furnizate de companiile aeriene ne permit în prezent să fim ceva mai optimiști. Anularea zborurilor nu este programată și, odată prezentată cauza, acestea sunt gestionate operațional cu puțin preaviz; în timp ce serviciile programate sunt rezultatul analizei diverselor variante, în principal cererii. Cu toate acestea, unii au raportat ușoare reduceri de capacitate, lăsând cu 22% mai puține locuri decât în ianuarie 2022

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.