Shadow

Călătoriile de afaceri în 2022: mai flexibile pentru a profita de timpul liber

Călătorii de afaceri vor să profite la maximum de timpul pe care îl petrec în afara casei din motive de muncă. Astfel, aproape 90% plănuiesc să adauge timp de vacanță personal în călătoriile lor coporative, potrivit concluziile unui studiu realizat de Qualtrics, o firmă americană de management al experienței, și SAP Concur, cu un furnizor de soluții integrate de management al călătoriilor. 

 

În acest sens, conform raportului, este esențial pentru companii să-și adapteze politicile ținând cont de nevoi ale angajaților lor, inclusiv de așteptări de mai mare flexibilitate, protocoale de sănătate și siguranță și inițiative de bunăstare și sănătate mintală

 

Prin urmare, recomandă organizațiilor să-si actualizeze programele de călătorie pentru a crea și încuraja o mai mare flexibilitate, inclusiv oportunități de călătorie de agrement și oferind angajaților lor oportunitatea de a adăuga timp personal călătoriilor lor coporative sau de a lucra de acasă/destinație de vacanță. 

 

Studiul susține că va fi important să se aloce timp suplimentar pentru odihnă sau pentru a explora zonele locale, deoarece va ajuta la ameliorarea tensiunii și a stresului din rutina acestor călători, ajutând în același timp la reținerea angajaților și la a-i menține satisfăcuți.

 

Munca hibridă a schimbat complet realitatea angajaților și, prin urmare, călătoriile lor de afaceri. Suntem acum mai conștienți de importanța realizării unor călătorii durabile, care, de acum înainte, trebuie să țină mai mult cont de angajat și de nevoia acestuia. Reținerea talentului trebuie să fie o prioritate pentru companiile care doresc să avanseze în acest nou scenariu”, spune Joao Carvalho, directorul SAP Concur pentru Europa de Sud și Africa francofonă. 

Călătorii de afaceri apreciază acum mai mult flexibilitatea.

 

Mai multe informații în articolul: Când vor fi reactivate călătoriile de afaceri, conform GBTA.

Pe de altă parte, raportul indică faptul că ne aflăm în mijlocul unei schimbări fundamentale în modul în care  companiile răspund la schimbările climatice. De fapt, tot mai multe companii incorporează inițiative de sustenabilitate în cadrul lor organizațional și în programele de călătorii corporative. În acest fel, ștacheta este ridicată de fiecare dată pentru a produce schimbări semnificative și pentru a compensa emisiile de carbon.

Gestionarea bugetelor

SAP Concur anticipează că 2022 va aduce inovație și progres și, în această linie, susține că decontarea cheltuielilor trebuie să fie mai inteligentă și mai rapidă. Raportarea cheltuielilor nu va dispărea prea curând, dar el crede că inovațiile suplimentare vor duce la îmbunătățiri în capturarea, procesarea și verificarea cheltuielilor.

Creșterea mare a muncii de la distanță pe termen lung asociată cu trecerea la un model de lucru hibrid a creat necesitatea unui management hibrid al cheltuielilor, adaugă el. Prin urmare, flexibilitatea și agilitatea vor fi cheie, inclusiv gestionarea cheltuielilor.

El prezice că datele și tehnologia vor juca un rol din ce în ce mai important în bugetarea și determinarea categoriilor de cheltuieli pentru a îmbunătăți procesul decizional în afaceri.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.