Shadow

Travelminit.ro: în luna iunie, numărul rezervărilor în România a crescut cu 140% în comparație cu anul trecut

Comunicat de presă

Acordarea voucherelor de vacanță pentru 2022 la început de sezon estival și expirarea tichetelor neutilizate din anii trecuți (din 2019 și 2020) la finalul lunii iunie au dus la o creștere accentuată a rezervărilor în ultimele săptămâni. Așa cum era de așteptat, aceste stimulente financiare au fost extrem de bine primite atât de turiștii care au putut astfel să beneficieze de prețuri accesibile la cazare, cât și de operatorii din turism, care au observat o creștere a rezervărilor în România încă de când au fost acordate primele vouchere.

În acest context, nu este deloc surprinzător faptul că, în iunie, ultima lună în care mai puteau folosite tichetele din anii trecuți, rezervările pur și simplu au explodat, după cum o demonstrează și ultimul raport furnizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro.

„În decembrie 2021, Guvernul României a luat o decizie foarte inspirată pentru turismul național – aceea de a prelungi perioada de valabilitate a voucherelor din 2019 și 2020 până în luna iunie a acestui an, astfel încât mai mulți români să profite de ele pentru vacanțe în țară, o măsură menita să ofere un sprijin important turismului intern. Și exact așa s-a întâmplat, dovadă fiind cifrele recente, care au crescut semnificativ. De exemplu, numărul rezervărilor în iunie a crescut cu 140% în comparație cu anul trecut, iar asta se datorează faptului că a fost ultima lună în care au putut fi utilizate voucherele din anii trecuți. Turiștii nu au dorit să le piardă, așa că au rezervat rapid un sejur pe baza lor‟, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

Travelminit.ro a inregistrat cu 140% mai multe rezervari comparativ cu luna iunie a anului trecut - 13.07.2022 | BURSA.RO

Un start cu succes pentru turismul estival românesc

După doi ani de restricții și incertitudine, românii se pot bucura, în sfârșit, de o vară de libertate și distracție. În plus, sincronizarea a fost absolut perfectă pentru cei care erau deja în căutarea unei destinații de sezon. Cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate încă din luna mai, în prag de sezon estival, ceea ce a dus la o creștere importantă a căutărilor pentru vacanțe în România, având în vedere faptul că voucherele pot fi folosite numai pe teritoriul țării noastre.

În același timp, luna iunie a fost una privilegiată grație tichetelor vechi, rămase neutilizate din 2019 sau 2020. Din dorința de a nu le pierde și de a nu irosi un sejur la preț accesibil, românii au profitat de ultimele zile în care le mai puteau folosi și au rezervat cazări pentru vară, în special pe litoral. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că operatorii din turism au înregistrat în iunie cea mai mare creștere din ultima perioadă.

În ceea ce privește distribuția rezervărilor în iunie, datele Travelminit.ro evidențiază cele mai căutate destinații pe timp de vară: 35% dintre rezervări în marile orașe, 22% din rezervări pe litoral, 14% la munte și 12% în stațiunile balneoclimaterice.

Prețurile medii pentru o noapte de cazare în iunie au crescut cu 24% la nivel general față de 2021. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare la mare a crescut de la 118 RON în 2021 la 143 RON în 2022, o creștere cu 21% pentru litoral. La munte și în orașe creșterea este și mai mare: de la 98 la 118 RON pentru o noapte de cazare la munte (cu 25% mai mult) și de la 93 la 118 RON pentru o noapte de cazare în oraș (cu 26% mai mult).

Cum au ajutat voucherele de vacanță turismul intern

Pentru cei care încă nu și-au făcut planuri de concediu vara aceasta, vestea bună este că acum este momentul oportun pentru a face rezervări: nu mai sunt restricții, sezonul estival nu a ajuns nici măcar la jumătate, iar unitățile de cazare de pe întreg teritoriul României încă au disponibilități.

În plus, au fost încărcate majoritatea cardurilor de vacanță pentru 2022, ceea ce înseamnă că cei care beneficiază de ele vor putea profita de 1.450 reducere la achiziția pachetelor turistice în țară, sumă decontată de statul român prin intermediul acestor vouchere.

„Impactul voucherelor de vacanță se simte foarte puternic încă de când a început vara și ne bucurăm că turiștii vor să călătorească mai mult în țară, așa că încercăm să venim în întâmpinarea lor cu oferte cât mai accesibile, inclusiv în plin sezon. În momentul de față, Travelminit.ro oferă cea mai mare ofertă de cazare cu vouchere de vacanță din România, procesul de rezervare și plată a cazării se face foarte rapid, online, astfel că turiștii noștri să se bucure de o experiență cât mai plăcută, încă din etapa de planificare a concediului‟, spune Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.