Shadow

Când vor fi reactivate călătoriile de afaceri, conform GBTA

Datorită pandemiei coronavirusului, aproape șapte din zece companii europene și-au anulat sau au suspendat călătoriile de afaceri, iar la nivel global mai mult de jumătate și-au schimbat politica de călătorie a companiei și acum știu protocoalele de securitate ale furnizorilor au devenit o prioritate. Cu focare și fără vaccin, viitorul este incert, deși cei mai mulți prevăd că în șase luni, atât călătoriile interne cât și cele internaționale.

Dave Hilfman, Directorul Executiv al GBTA, a subliniat că există o „recuperare lentă a călătoriilor de afaceri” și că în Europa „continuă cu o creștere notabilă”, spre deosebire de Statele Unite, unde recuperarea „a rămas în mare măsură statică, probabil în conformitate cu noile cazuri de COVID-19”.

Sondajul efectuat în primele 15 zile ale lunii iulie în rândul a peste 2.100 de membri din întreaga lume, confirmă faptul că astăzi profesioniștii care achiziționează călătorii în companii au prioritate pentru siguranța angajaților și, deși 68% spun că au informații suficiente despre curățarea și practicile de siguranță ale vânzătorilor, există 24% care ar dori să știe mai multe pentru a-și îmbunătăți încrederea.

GBTA observă că „în ciuda creșterii ratelor de infecție în unele părți ale lumii, companiile iau în considerare să călătorească din nou”. De fapt, indiferent de țara de origine, intenționează să-și reia călătoriile în viitorul apropiat, deși nu au încă planuri definite. 

În ciuda faptului că nu au planuri concrete, 42% dintre companiile europene care fac parte din GBTA consideră că vor călători din nou în viitorul apropiat, însă există 23% care spun că nu. În cazul Chinei, 38% nu intenționează să-și reia călătoriile, iar 32% o consideră, dar nu există planuri definitive.

În Asia-Pacific procentele sunt similare: 36% da, dar fără planuri definite și 33% nu o consideră în viitorul, în timp ce patru din zece companii din Statele Unite o consideră, dar fără nimic definitiv.

Foarte puține companii au planuri concrete de a călători în viitorul apropiat (1 până la 3 luni): doar 10% dintre companiile, 11% din Asia Pacific, 17% din companiile europene și 24% din SUA. 

Media globală este că 42% dintre companii au anulat sau au suspendat toate călătoriile de afaceri din cauza călătoriilor pandemice și 46% neesențiale. Este probabil, spune GBTA, că mai întâi să fie reluate călătoriile interne și esențiale, iar apoi va fi rândul celor internaționale.

Sondajul global arată că jumătate intenționează să reia călătoria internă într-o perioadă de 2 până la 6 luni: 23% în două luni și 27% în șase luni. 45% dintre companii au declarat că își vor relua călătoriile atunci când se vor simți confortabile și în siguranță oriunde în țară.

77% dintre membrii GBTA din Europa se așteaptă că, în următorarele 2-3 luni, în timp ce în America de Nord doar 37% dintre companii se așteaptă.

În cazul călătoriilor de afaceri internaționale, 29% intenționează să le reactiveze în următoarele șase luni și există 25% care nu sunt clare.

Ceea ce companiile au clar este că nu toți angajații vor dori să călătorească în prima etapă a post-pandemiei. De fapt, doar 15% au dat asigurări că mulți dintre angajații lor vor fi dispuși să facă acest lucru.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.