Shadow

Bhutanul optează pentru turismul de elită: valoare mare, volum redus

Bhutanul se pregătește să-și redeschidă granițele pe 23 septembrie după ce a lăsat în urmă pandemia și o face cu un angajament ferm față de turismul de elită. Renunță astfel la cursa pentru numărul tot mai mare de vizitatori și optează pentru o politică de „valoare mare, volum redus”

 

Măsura aleasă în acest sens a fost de a ridica taxa turistică pentru vizitatorii străini la una practic inaccesibilă de 200 de dolari pe zi, triplul cifrei de dinaintea izbucnirii coronaviruslui. 

Turiștii internaționali nu vor mai fi nevoiți să rezerve un pachet turistic pentru a putea vizita țara, care a rămas închisă mai mult de doi ani din cauza pandemiei. Fotografie: AdobeStock.

 

Bhutan adoptă astfel de măsuri pentru a se repoziționa ca „destinație exclusivă”, în același timp „menținând o amprentă de carbon scăzută” din cauza scăderii ulterioare care va avea loc a numărului de vizitatori, după cum a subliniat Tanji Dorji, ministrul său de externe și membru al Consiliului de Turism al țării. 

 

Și nu este singura măsură adoptată, întrucât Bhutan a dezvoltat un program de combatere a depopulării rurale și a redistribuirii profitului

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.