Shadow

Airbus preia conducerea producției de avioane de la Boeing după 8 ani

Anul trecut, Airbus a devenit cel mai mare producător de aeronave din lume, pentru prima dată din 2011, cu livrarea a 863 de unități, număr care a depășit obiectivul său pentru an și i-a permis să preia conducerea de la rivalul său american Boeing, un scenariu care nu a provocat surprize după criza modelului 737 MAX a lui Boeing, care va persista și anul acesta. 

Cu toate acestea, datele europene subliniază și mai mult distanța pe care Boeing trebuie să o reducă pentru a recâștiga poziția de lider de piață; potrivit agenției britanice Reuters.

Airbus, care a fost forțat de propriile probleme industriale să-și reducă obiectivul de livrare pentru 2019 cu între 2% și 3% în octombrie, a implementat resurse suplimentare până cu câteva ore înainte de miezul noptți pentru a ajunge la 863 de aeronave în acest an, comparativ cu obiectivul revizuit de 860 de aeronave.

Livrările au crescut anul trecut cu 7,9% de cele 800 de aeronave livrate în 2018. 

Airbus a refuzat să comenteze cifrele, care trebuie auditate înainte de a fi publicate.

Boeing a livrat 345 de aeronave, în special de lung curier, în perioada ianuarie-noiembrie a anului trecut, mai puțin de jumătate din cei 704 din aceeași perioadă.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.