Shadow

Qatar printre cele mai deschise 10 țări din lume la acordarea de vize

Qatar a devenit a opta țară cea mai deschisă din lume în ceea ce privește facilitarea vizelor și prima din Orientul Mijlociu. Acest lucru este demonstrat de actualizarea recentă făcută de Organizația Mondială a Turismului (OMT) a clasificării sale mondiale pentru deschiderea de vize, confirmând îmbunătățirile recente implementate de acel stat arab, premițând cetățenilor din 88 de țări să intre în țară fără a fi necesară această cerință și gratuit. 

Printre măsurile adoptate de guvernul din Qatar pentru această facilitare a vizelor, se numără introducerea unei platforme online pentru procesarea eficientă transparentă și vizele electronice, precum și o viză gratuită de tranzit de 96 de ore care dublează timpul în care pot sta pasagerii care fac escală în țară, în urma recomandărilor făcute de OMT după efectuarea unui studiu în țară în 2014. 

Aeroportul International Hamad, Doha, principala poartă de intrare în Qatar.

 

Aceste inițiative au permis Qatarului să treacă pe locul opt în clasamentul mondial al celor mai deschise țări la acordarea vizelor, comparativ cu a 117-a poziție pe care a deținut-o în 2014. 

 

Pe de altă parte, de la introducerea acestor schimbări, sosirile de pe piețele care nu au nevoie în prezent de viză pentru a vizita Qatar au înregistrat o creștere puternică de la la an, cu 18%: din China, cu 43% și din Rusia, au explodat cu 366%. 

 

Secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili, a declarat: „Qatarul a implementat și a depășit foarte mult recomandările studiului, fiind un exemplu pentru stimularea călătoriilor sigure și fluide, îmbunătățind experiența vizitatorilor și mobilitatea cetățenilor săi. 

 

Președintele Autorității pentru Turism din Qatar, Hassan Al Ibrahim, a indicat, între timp, că țara va continua să depună eforturi cu partenerii săi „pentru a eficientiza procesul imigrației în porturile de intrare din Qatar și pentru a se asigura că toate vizele a vizitatorilor și a procedurilor de viză sunt electronice„. 

 

OMT măsoară mobilitatea cetățenilor pe baza capacității lor de a călători fără probleme în alte țări. Deși Qatar ocupă în prezent locul 106 în lume din punct de vedere al mobilității. 20 dintre țările care beneficiază de scutirea de viză Qatar corespund deja, crescând, la rândul lor, mobilitatea cetățenilor din Qatar. 

 

„Facilitarea călătoriilor fără probleme este esențială pentru promovarea continuă a turismului ca instrument de dezvoltare”, a spus Zurab Pololikashvili. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.