Shadow

Afacerea siestei în aeroporturi

Start-up-ul european AirPod a creat prototipul comercial al capsulei sale pentru odihnă, divertisment și muncă în aeroporturi. Creatorii săi asigură ca va revoluționa timpul de așteptare al pasagerilor de transport aerian și va deveni „afacerea siestei în aeroporturi”.

 

AirPod este o unitate în forma de capsulă care crează un mediu privat de muncă, odihnă și divertisment în locuri publice (cum ar fi aeroporturi, hoteluri, trenuri, stații de autobuz sau centre comerciale). Fiecare AirPod are un scaun care se transformă într-un pat, proiectat ergonomic, Wi-Fi de mare viteză, aer condiționat și purificatori de aer, încărcătoare USB și electrice, depozit pentru bagaje și obiecte personale și ecrane display cu informații despre zboruri și conexiuni. 

 

AirPod a fost dezvoltat de doi antreprenori sloveni, Mihael Meolic și Grega Mrgole (CEO), ambii foarte călători, care explică faptul că, în timpul numeroaselor călătorii și șederi pe aeroporturi, au detectat necesitatea de a oferi spații confortabile și accesibile pentru pasagerii aflați în tranzit. 

 

Afacerea siestei

Creatorii AirPod, doi antreprenori foarte călători, evidențiaza potențialul „afacerea siestei în aeroporturi”: 10% din cei 667 milioane de pasageri care trec prin prin cele 52.000 de aeroporturi ale lumii sunt călători în tranzit sau în legătură și, ei 2%, suferă întârzieri sau anulări. „În acest scenariu, un studiu realizat de Skyscanner a concluzionat că 36% dintre călători văd nevoia de spații de odihnă pe aeroporturi, în timp ce un sondaj realizat de portalul sleepairport.net afirmă că 90% dintre pasageri ar fi dispuși să plătească un preț rezonabil pentru o soluție precum AirPod„, spun ei, astfel încât odihna în aceste capsule ar putea deveni o adevărată afacere. 

Afacerea siestei în aeroporturi
Afacerea siestei în aeroporturi

 

Pioneri în finanțarea cripto

Pentru CEO-ul acestei start-up-uri, Grega Mrgole, „ideea din spatele AirPod este de a îmbunătăți experiența pasagerilor, dar și de a oferi o oportunitate de investiții în monede cripto celor care doresc să aleagă această afacere, generând venituri pasive proprietarilor săi”. 

 

Proiectul prezentat la CryptoConference de la Belgrad, Serbia, a fost început cu capital privat până la începutul fazei de finanțare colectivă (ICO- Inițial Coin Offering), în care AirPod eliberează propia monedă cripto, APOD-urile, pentru a colecta capital pentru finanțarea dezvoltării de produse. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.