Shadow

Aeroporturi: investiții accelerate în tehnologie pentru a face față noii cereri

Cheltuieli aeroportuare pentru tehnologie își continue tendința de creștere de la an la an de la pandemie, pentru a sprijini eforturile de digitalizarea accelerată, esențială pentru operațiuni aeroportuare mai agile și mai reziliente. De fapt, 93% dintre aeroporturi se așteaptă ca cheltuielile IT să rămână la fel sau să crească în acest an 2023, comparativ cu 2022, când au crescut la o valoare estimată de 6,8 miliarde de dolari (6,173 miliarde de euro)

Acest lucru a fost dezvăluit în cel mai recent studiu Airport IT Survey 2022 realizat în comun de Airports Council International (ACI) World și compania de consultanță în domeniul tehnologiei SITA, care evidențiază faptul că aeroporturile își sporesc investițiile în tehnologie pentru a-și digitaliza operațiunile și pentru a optimiza experiența de călătorie a pasagerilor printr-o mai mare autonomie, pentru a face față recuperării cererii și ceea ce își doresc pasagerii de transport aerian.

Raportul arată că, în condițiile în care cererea de transport aerian își revine mai repede decât se aștepta, directorii de informații (CIO) doresc să utilizeze soluții IT pentru a-și consolida operațiunile împotriva întreruperilor de servicii cauzate de greve sau de lipsa de personal, automatizând în același timp experiența pasagerilor. 

Luis Felipe de Oliveira, CEO al ACI World, a subliniat că pandemia și recuperarea ulterioară au evidențiat și mai mult importanța digitalizării operațiunilor aeroportuare, care este crucială pentru experiența generală a utilizatorilor.

„Raportul Airport IT Insights Report din acest an revelă o accelerare semnificativă a invesțiilor în soluții digitale pentru ca aeroporturile să devină mai inteligente și să ofere pasagerilor procese mai fluide”. 

Tehnologii inteligente

Studiul arată că aeroporturile investesc în tehnologii cheie pentru a îmbunătăți experiența pasagerilor în fiecare etapă a călătoriei, contribuind la reducerea blocajelor și la atenuarea presiunii cauzate de problemele legate de forța de muncă. Tehnologiile biometrice și de autoservire se află în fruntea acestei schimbări.

Aeroporturile acordă prioritate inițiativelor de autoservire, punând un accent deosebit pe check-in-ul cu autoservire și pe predare automată a bagajelor, 86% dintre acestea plănuind să le implementeze până în 2025. 

Implementarea unui singur token biometric securizat la toate punctele de contract a crescut de la doar 3% în aeroporturi în 2021 la 39% în 2022, mai mult de jumătate dintre acestea planificând implementarea în următorii trei ani. Acest lucru indică un angajament puternic față de experiența de călătorie de generație următoare în care pasagerii se pot deplasa rapid prin aeroport folosind fața lor ca o carte de îmbarcare.

Digitalizarea operațiunilor

„Cererarea de servicii de cloud este o prioritate pe agenda CIO. Este esențial pentru a optimiza costurile, a crește eficiența și a introduce noi servicii pentru pasageri. Serviciile cloud oferă, de asemenea, scalabilitate, ceea ce este crucial pentru a face față unor creșteri bruște ale volumului de pasageri”, se arată în raport.

Soluții de business intelligence se află, de asemenea, în fruntea priorităților de investțtii IT ale aeroporturilor, 93% sau mai mult planificând inițiative de business intelligence pentru gestionarea activelor și operațiunilor de zbor până în 2025. 

„Accentul pus pe agilitate, adaptabilitate la întreruperi și comunicare rapidă cu clienții și părțile interesate este clar: până în 2025, majoritatea aeroporturilor doresc să implementeze alt predictive automate înainte de evenimentele de întrerupere a zborurilor, precum și inițiative de business intelligence pentru a permite extinderea operațiunilor în funcție de cerere. Digitalizarea este văzută ca fiind esențială pentru abordarea acestor provocări, oferind mai multă scalabilitate și flexibilitate”.

Mai multe pe această temă:

Care sunt principalele priorități pentru pasagerii de transport aerian?

Pasagerii vor tehnologii care elimină cozile în aeroporturi

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.