Shadow

Veneția anunță când și cum va aplica taxa de acces turistic

Primarul VenețieiLuigi Brugnaro, a propus data de 1 mai pentru ca orașul să înceapă să perceapă taxe de acces pentru vizitatorii de o zi. Orașul va dezvolta un sistem de „controale neinvazive” pentru aplicarea sa. Brugnaro a obținut permisul guvernului central de a impune taxa zilnică ca parte a bugetului țării pentru anul 2019. Planul a fost aprobat de Consiliul Local al Veneției la data de 26 februarie

Conform regulamentului propus, tariful ar fi stabilit la 3 euro pentru restul anului 2019 ca o rată introductivă și, începând din 2020, va varia în funcție de cerere. Tariful de bază va fi de 6 euro, crescând la 8 euro în zilele de trafic intens și 10 euro în zilele extrem de ocupate. Tariful va scădea la 3 euro în zilele de joasă afluență. De asemenea, măsura va include amenzi pentru încălcări între 100 și 450 de euro, în conformitate cu gravitatea lor.

Calificând taxa ca „un punct important de cotitură în gestionarea fluxurilor turistice din Veneția”, Brugnaro a spus cî este nevoie de bani pentru gestionarea deșeurilor, repararea infrastructurii și menținerea fluxurilor de vizitatori către populara destinație. Primarul a afirmat că nu știe câte venituri va colecta din taxă, pentru că obiectivul nu era strângerea de bani, ci protejarea orașului și al locuitorilor săi.

Propunerea sugerează pentru anul 2022 un sistem de rezervare prealabilă pentru vizitatorii zilei. „Oricine intenționează să vină pentru o zi, va notifica acest lucru, ceea ce va ajuta anticiparea cererii și stabilirea tarifului zilnic”, a spus Brugnaro, adăugând că „nimănui nu i se va refuza accesul, dar va fi mult mai complicat pentru cei care nu rezervă”. 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.