Shadow

Se vând castele private în Italia pentru a le transforma în hoteluri

Din nordul până în sudul Italiei sunt în vânzare zeci de castele private, care ar putea găzdui hoteluri. De fapt, în unele dintre ele se desfășoară activități turistice și agricole. Prețurile variază de la 1.200 la 8.500 de euro metrul pătrat pe imobile de mare prestigiu și în stare perfectă.

În luna aprilie, Italia scotea din nou la licitație patrimoniul său pentru a găzdui hoteluri și a obține fonduri. Această inițiativă a fost precedată de închirierea clădirilor istorice pentru reducerea datoriei.

Acum este inițiativa privată cea care optează pentru vaânzare. De fapt, vila bijutierilor Bulgari din Toscana va redeveni un hotel de lux. Doar pe site-ul Lionard Luxury Real State, așa cum confirmă CEO-ul său, Dimitri Corti, „avem în vânzare 37 de castele, dar în portofoliul nostru sunt mai mult de 70 în toată Italia„.

Castelul situat pe colinele din Monferrato, în Piamonte, de aproape 6.000 de metri pătrați, aproximativ șapte milioane de euro. Fotografie: Lionard Luxury Real Estate.
Castelul situat pe colinele din Monferrato, în Piamonte, de aproape 6.000 de metri pătrați, aproximativ șapte milioane de euro. Fotografie: Lionard Luxury Real Estate.

Costurile de întreținere ridicate și presiunea fiscală asupra imobilelor au convins mulți propietari, de obicei de mai multe generații, să ia în considerare vânzarea către un client străin, care în acest moment este singurul interesat de achiziționarea activelor de acest tip.

Clienții străini, spune Corti, „este vorba de prețuri foarte avantajoase, mai ales dacă se compară cu cele din alte orașe, cum ar fi Londra sau New York”. Pe de altă parte, adaugă el, „achiziționarea unui imobil de mare valoare, cum ar fi un castel sau o vilă istorică, potrivit experienței noastre, se traduce întotdeauna într-o oportunitate pentru că generează un impact economic în teritoriu și în locurile de muncă„.

Cele mai ieftine se află în Piamonte. Astfel, pentru un castel perfect restaurat pe dealurile din Monferrato de aproape 6.000 de metri pătrați, înconjurați de o pădure de Cinquecento, se cer aproximativ șapte milioane de euro, un pic mai mult de 1.000 de euro pe metru pătrat. De asemenea, în alte regiuni italiene pot fi găsite oportunități la un preț similar, de la Umbria la Emilia Roamana, de la Lazio la Liguri, la Toscana, una dintre cele mai cerute.

Castelul din Aquabella a fost restaurat în mod artistic.
Castelul din Aquabella a fost restaurat în mod artistic.

Acesta este cazul Castillo di Acquabella, în rezerva naturală Vallombrosa, a cărui 5.000 de metri pătrați au fost restaurați artistic. Pe coasta între Livorno și Castiglioncello este, de asemenea, în vânzare un castel de 900 cu vedere la mare: 700 metri pătrați repartizați în patru etaje și două turnuri, cu o grădină de lux cu plante exotice.

În vânzare se află, de asemenea, castelul lui Sapia Salvati, femeia sieneză protagonistă a unui episod din Purgatoriul lui Dante, la doar șapte kilometri de Siena. Înconjurat de o pădure atemporală, are nevoie de o reformă completă, de aceea prețul său de vânzare este de 2,5 milioane de euro.

Pentru un preț mai mare, între 10 și 12 milioane de euro sau chiar mai mult, se află castelele în Chianti senese și florentino cum ar fi Castillo di Tavolese, de 7.676 metri pătrati și 62 de hectare de parcuri , unde se află alte palate, case și chiar o biserică.

Pentru între 10 și 20 de milioane de euro este în vânzare imponentul castel de 8.000 de pătrați în apropriere de Milano.
Pentru între 10 și 20 de milioane de euro este în vânzare imponentul castel de 8.000 de pătrați în apropriere de Milano.

În Lombardia, cu un preț similar, este în vânzare un castel impunător în apropiere de Milano. Înconjurat de ziduri medievale și cu șase turnuri, are 8.800 de metri pătrați de suprafață cu o anexă pentru angajați, capelă și cimitir privat. Toate acestea înconjurate de o grădină italiană unde se află o piscină mare construită pe ruine vechi.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.