Shadow

TUI Group cumpără vasul de croazieră de lux Europa 2 cu 278 mil. €

TUI Group a achiziționat vasul de croazieră Europa 2 cu 278 milioane de euro, ca o investiție strategică pentru a stimula grupul filialei sale Hapag-Lloyd Kreuzfahrten, cu sediul în Hamburg. 

 

Așa cum a explicat compania într-un comunicat, Europa 2 este considerată ca fiind cel mai bun vas de croazieră din lume de către Berlitz Cruise Guide, iar tranzacția a fost efectuată prin plata a 67 de milioane de euro în numerar și 211 milioane în datorii. 

 

Pe de altă parte, grupul a subliniat că rentabilitatea Hapag-Lloyd Kreuzfahrten va crește în mod semnificativ în anul fiscal 2014-15. 

TUI Group cumpără vasul de croazieră de lux Europa 2 cu 278 mil. €
TUI Group cumpără vasul de croazieră de lux Europa 2 cu 278 mil. €

 

CEO-ul TUI Group, Fritz Joussen, a comentat că „achiziționarea Europa 2 ne permite să obținem îmbunătățiri semnificative în rezultatele Hapag-Lloyd Kreuzfahrten. Ne așteptăm ca tranzacția să creeze deja efecte pozitive asupra beneficiilor din anul financiar în curs și să îmbunătățească EBITA companiei Hapag-Lloyd Kreuzfahrten pentru anul 2014-2015 cu aproximativ 20 de milioane de euro”. 

 

În cazul TUI Cruises, veniturile sectorului de croaziere care sunt combinate cu cele ale Hapag-Lloyd Kreuzfahrten, au crescut cu 7,7% la 281 milioane de euro, în timp ce rezultatul operațional s-a îmbunătățit cu 9,7% în anul fiscal 2013-14. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.