Shadow

TUI lansează o ofertă de obligațiuni convertible în valoare de 350 de milioane de euro

Consiliul de administrație al TUI Group a aprobat vineri o emisiune de obligațiuni convertible în valoare de 350 de milioane de euro, cu opțiunea de a o crește la 400 de milioane, în cadrul estrategiei sale de a obține lichidități maxime în timp ce așteaptă ca piața turistică să fie reactivată după pandemie

 

Este o emisiune de obligațiune senior negarantate convertible în acțiuni nominative ordinare cu scadența în 2028.

 

Într-un comunicat, TUI explică faptul că intenționează să utilizeze încasările din această oferta de obligațiuni pentru „a îmbunătăți și mai mult poziția sa de lichiditate” pe măsură ce criză COVID-19 continuă și, ulterior, pentru rambursarea diferitelor programe de finanțare semnate de grup. 

 

În acest fel, cel mai mare grup turistic din lume își continuă strategia de a obține lichidități maxime în timp ce așteaptă reactivarea pieței turismului după pandemie.

TUI continuă cu strategia sa de a dota cu mai multă lichiditate așteptând reactivarea călătoriilor definitiv după pandemie.

 

Trebuie amintit că TUI AG a primit aproape 5 miliarde de euro în ajutoare și împrumuturi de la guvernul german pentru a putea face față restricțiilor cauzate de coronavirus. 

 

Lentitudinea procesului de vaccinare și persistența infecțiilor cu coronavirus, care impiedică ridicarea restricțiilor internaționale de călătorie, au forțat operatorul turistic să reducă numărul de locuri pentru următorul sezon de vară de la 80 la 75%, comparativ cu cele diferite în 2019. 

 

În primul trimestru fiscal, între octombrie și decembrie, TUI Group a înregistrat pierderi de 803 milioane de euro, cu 524% mai mult decât cele înregistrate cu un an mai devreme. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.