Shadow

Primul aeroport pentru taxiuri aeriene va fi deschis la sfârșitul acestui an

Guvernul Regatului Unit, Primăria din Coventry și Hyundai Motor Group s-au asociat cu Urban Air Port, firma aerospațială din Londra care dezvoltă infrastructura pentru viitoarea mobilitate aeriană urbană, în cadrul proiectului de construcție Air One, primul hub operațional din lume pentru vehicule zburatoare electrice autonome de decolare-aterizare verticale (eVTOL)

 

Pentru cei mai puțin optimiști, mobilitatea aeriană urbană este încă la zeci de ani distanță. Cu toate acestea, progresele în propulsia electrică, tehnologia de zbor autonomă și rețelele de comunicații 5G vor genera în curând servicii comerciale de drone și astfel vor adăuga o nouă dimensiune transportului urban al viitorului cu drone de pasageri. 

 

Urban Air Port a fost selectat ca și câștigator al Future Flight Challenge al executivului britanic, un premiu conceput pentru a sprijini infrastructura și sistemele de aviație pentru următoarea generație de vehicule aeriene electrice și autonome. Firma aerospațială dezvoltă infrastructuri complet autonome cu emisii zero

Fotografie: Urban Air Port.

Simulatorul Air One va fi primul aeroport urban „pop-up” din lume pentru viitoarele avioane electrice de decolare și aterizare verticale (eVTOL), care includ taxiuri aeriene și drone de marfă, și este programat să se deschidă în Coventry la sfârșitul acestui an. 

 

Hub-ul de avioane electrice Air One este cu 60% mai mic decât un heliport tradițional, care este cea mai comparabilă infrastructură existentă. „Cu o construcție inovatoare de module, siturile pot fi instalate în câteva zile, emit zero emisii nete de carbon și pot fi operate complet în afara rețelei„, potrivit companiei, ceea ce înseamnă că hub-urile Urban Airport nu trebuie să depindă întotdeauna de o conexiune de rețea adecvată, deschizând posibilele locații pentru dezvoltare. 

Fotografie: Urban Air Port.

„Mașinile au nevoie de drumuri. Trenurile au nevoie de sine. Avioanele au nevoie de aeroporturi. eVTOL vor avea nevoie de Urban Air Ports„, a spus Ricky Sandhu, fondator și CEO al companiei de construcții de infrastructură. 

 

El a adăugat că „în urmă cu peste o sută de ani, primul zbor comercial din istorie a decolat, creând lumea modernă conectată prin aer. Urban Air Port® va îmbunătăți conectivitatea în toate orașele noastre, va spori productivitatea și va ajuta Regatul Unit să preia inițiativa într-o nouă economie globală curată”. 

 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.