Shadow

Topul 5 al celor mai mari proiecte hoteliere din lume

Proiecte hoteliere spectaculoase urmează să fie deschise sau inaugurate în următorii patru ani, inclusiv suprafețe mai și investiții amețitoare. Acesta este topul 5 al celor mai ambițioase, conform unui clasament realizat în 2017 de către TopHotelsProject.

 

Abraj Kudai Towers

Înainte de sfârșitul anului 2017 era prevăzută deschiderea primei etape a proiectului Abraj Kuday Towers, cu o investiție de 3,5 miliarde de dolari (2,9 miliarde de euro), situat în Mecca, Arabia Saudită, la doar doi kilometri de Marea Moschee. Acesta va avea 10.000 de camere în total răspândite pe doisprezece turnuri ocupând o suprafață de 60.000 de metri pătrați, și va include un centru comercial, restaurante, un centru de conferințe și parcări.

Abraj Kudai Towers-
Abraj Kudai Towers

Dubrovnik Pearl

Cu un cost de aproximativ 553 milioane de dolari (466 milioane de euro) și data de deschidera planificată în 2020, Pearl Hotels va adăuga 5.000 de camere la acest complex în orașul de coastă din Croația. Această construcție este prima fază a unei ințiative de afacere cunoscute sub numele de Croatian Dream Project, care include șapte hoteluri, toate nou construite. De asemenea, va avea un port de agrement cu 400 de locuri de acostare, un aeroport, un câmp de golf cu 27 de găuri cu vile private, 85 de magazine de lux, galerii de artă, muzee, restaurante, cafenele, discoteci, o grădină botanică, un spațiu multifuncțional pentru spectacole mari, zonă de sport, o zonă maritimă de promenadă de șase kilometri, un parc tehnologic, podgorii, măslini, câmpuri de lavandă, parcuri ecologice și un studiou de film.

Dubrovnik Pearl.
Dubrovnik Pearl.

Holiday Inn Makkah Abraaj Al Tayseer

Deși nu este la fel de scumpă ca cea precedentă, cu o investiție planificată de 385 milioane de dolari (342 milioane de euro), proiectul Holiday Inn situat în provincia saudită unde se află Mecca va avea 5.154 de camere și deschiderea sa era programată pentru anul 2018. Format din cinci turnuri, acest complex mare situat la 900 de metri de Moscheea Mare se va deschide în două etape: o primă fază în care vor fi activate 1.642 de camere în doua turnuri, și o a doua fază care va implica deschiderea a restul de 3.512 camere din cele trei turnuri și care va funcționa numai în timpul Ramadanului și pelerinajului spre Mecca. Toate vor avea un restaurant minunat.

Holiday Inn Makkah Abraaj Al Tayseer.
Holiday Inn Makkah Abraaj Al Taysser.

Bawadi Project

Situat în Dubai, se presupune că proiectul Bawadi va aduce destinației un total de 60.000 de camere noi, deși data de deschidere este vagă și nici costul său nu a fost divulgat. În orice caz, acest hotel ar deveni cel mai mare complex hotelier din lume, întinzându-se pe mai mult de 10 kml și cuprinde 51 de hoteluri de lux.

Bawadi Project.
Bawadi Project.

Aquis Great Barrier Reef Resort

Cu deschiderea planificată pentru primul trimestru al anului 2019, Aquis Great Barrier Reef Resort, situat în Australia, va reprezenta suma a 7.500 de camere în opt hoteluri și va cuprinde un lac artificial și o insulă interioară, cazinou, acvariu, teatru, o lagună de recife, un teren de golf cu 18 găuri și un centru de convenții. În plus, o etapă ulterioară de construcție va aduce încă trei hoteluri și un nou cazinou.

Aquis Great Barrier Reef Resort.
Aquis Great Reef Resort.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.