Shadow

Estimări Hospitality Management Academy: salariile în turism vor crește cu până la 20% în 2019

Comunicat de presă

Ambasadorii Hospitality Management Academy, primul proiect realizat cu finanțare europeană care își propune formarea managementului din agenții de turism și hoteluri, au discutat în cadrul seriei de evenimente “Provocările forței de muncă din turism” despre formarea, fidelizarea și retenția angajaților din turism.

hospitality management academy

Conform datelor Hospitality Management Academy, salariul mediu net al unui agent de turism depășește cu puțîn 500 euro pe luna, crescând însă prin bonusurile din vânzări obținute în primele luni ale anului prin campaniile Early Bird dar și în perioada târgurilor de turism. Dacă situația agenților de turism se încadrează în tabloul economiei naționale, lucrurile nu stau însă la fel și în cazul industriei hoteliere. Media salariilor din hoteluri este printre cele mai mici din România ajungând undeva la 300 euro (salariul net).

Emigrarea forței de muncă din ospitalitate și turism, sezonul scurt de pe litoral, infrastructură defectuoasă și conexiunea dificilă între diferite zone turistice din țară, lipsa unor școli dedicate de ospitalitate sunt doar câteva dintre problemele semnalate în cadrul întâlnirilor Hospitality Management Academy cu agenții de turism și hotelierii din mai multe zone din țară.

Dragoș Anastasiu – Eurolines, Călin Ile – IBIS Continental Hotels, Răzvan Pîrjol – Bucharest Tourism Board,  Răzvan Nacea – business coach&trainer, Micuț Constantin – Trend Hospitality sunt doar câteva dintre persoanele care vor oferi consultanță managerilor de agenții de turism și hoteluri.

Până în luna Mai 2019 proiectul va organiza cursuri pentru 600 de profesioniști din turismul românesc care activează în zonele Sud-Vest, Centru și Sud-Est, va asigura mentorat și coaching pentru 200 de profesioniști din industrie, cursuri intensive pentru echipele de Resurse Umane din aceste regiuni precum și networking și comunicare între principalii stakeholderi din turism, activi în cele trei regiuni vizate.

Se poate înscrie în Bootcamp orice persoană cu studii superioare care face parte din structura managerială a unei agenții de turism, hotel sau servicii conexe turismului din regiunile incluse în proiect și care își dorește să primească de la profesioniști din domeniu un update asupra industriei în care activează.

Sunt incluse în proiect cele mai turistice regiuni din țară: Litoralul, Delta Dunării, Valea Prahovei dar și județe cu potențial precum Albă Iulia, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Vrancea și altele.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

„Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT, office@europroject.org.ro, +40 249 410 994

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.