Shadow

Thomas Cook înregistrează pierderi de 183 mil. de euro în 2018 și își sporește datoria

Thomas Cook a publicat la sfârșitul lunii noiembrie rezultatele complete pentru anul 2018, dezvăluind că a încheiat cu pierderi după impozitare de 163 milioane de lire sterline (183 milioane de euro), un impact puternic comparativ cu cele 9 milioane de lire sterline (10 milioane euro) de superavit de anul precedent. Grupul anunțase deja că profitul său operațional va fi de 250 milioane de lire sterline (282 milioane de euro), ceea ce înseamnă o reducere de 30 milioane de lire sterline comparativ cu ultima prognoză realizată de operatorul de turism la sfârșit lunii septembrie, având loc cel de-al doilea „profit warning” (o scădere a previziunii de profit) înregistrat în acest an, afectat în mare măsură de prelungirea temperaturii calde în nordul Europei. 

 

Cu toate acestea, operatorul de turism confirmă faptul că a facturat în anul fiscal 2018, finalizat la 30 septembrie, un total de 9,584 milioane de lire sterline (10.813 milioane de euro), indicând creșterea de 6% menționată anterior, așa cum am informat în Partea pozitivă a lui 2018 pentru Thomas Cook. Acest procent se ridică semnificativ pentru brandurile hoteliere de concept, cu o creștere a vânzărilor de 15%, comparativ cu cele care au un plan de extindere ambițios în 2019. 

 

Întârzierea rezervărilor provocată de căldura din Europa din vara trecută și lipsa de lichiditate rezultată, a avut un impact mai ales asupra datoriilor, care au crescut cu aproape 350 de milioane, ajungând de la 40 de milioane de lire sterline (45 de milioane de euro) la sfârșitul anului fiscal 2017 la 389 milioane de lire sterline (437 milioane de euro). 

 

Thomas Cook a suspendat și dividendele pentru 2018, concept pentru care a plătit, în 2017, 0,6 pence pe acțiune, reprezentând o rambursare de 9 milioane de lire sterline (10 milioane de euro). 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.