Shadow

Test pilot Bruxelles: test de respirație și PCR în 15 minute

Luni, Aeroportul din Bruxelles a lansat un test pilot care constă dintr-un test PCR ultrarapid și un test pe bază de respirație. Pasagerii care sosesc sau pleacă de la aeroport și fac un test standard pot fi supuși, în mod voluntar, unui PCR cu un rezultat în 15 minute. 

Proiectul este responsabil de compania de inovare din sectorul sănătății miDiagnostics, care se află în faza finală a fabricării unui test PCR ultrarapid care utilizează un tampon nazal pentru colectarea probei și al cărui proces de analiză este efectuat pe un microcip dezvoltat de Imec, centrul pentru cercetare și dezvoltare și inovare în nanoelectrică și tehnologii digitale.

„Testul, care folosește un tampon nazal, arată performanțele similare în comparație cu „testul clasic PCR”, dar cu un timp de răspuns mai mic de 15 minute, un timp foarte scurt chiar și în comparație cu testele PCR rapide de astăzi, care au un răspuns minim de trei ore”, subliniază într-o declarație și explică faptul că, „acest rezultat ultrarapid este posibil prin miniaturizarea procesului, cu un cip de siliciu, dezvoltat de IMEC”.

Ciclul necesar pentru replicarea ADN-ului poate fi efectuat de 20 de ori mai rapid decât într-un PCR clasic, prin urmare, „timpul de măsurare al PCR este semnificativ mai scurt”.

În plus, miDiagnostics investighează compatibilitatea testului sau PCR ultrarapid cu testul de respirație al IMEC, care colectează aerosoli și picături de aer expirate pentru detectarea Covid-19. Acesta a fost testat clinic în colaborare cu Spitalul Universitar și Universitatea din Leuven.

Testul de respirație este capabil să capteze virusul Covid-19 în aerul expirat și să detecteze ARN-ul viral „rapid și fiabil”, potrivit unui comunicat. 

„Ca aeroport, punem întotdeauna sănătatea, inovația și serviciile de înaltă calitate pentru pasagerii noștri în prim plan, motiv pentru care suntem mai mult decât fericiți să colaborăm în acest test pilot cu miDiagnostics. Testarea continuă să fie importantă pentru călătorii și pentru societatea noastră în ansamblu, iar dezvoltarea acestui test PCR ultrarapid, mai putin invazivă, este o nouă inovație majoră care va face procesul de testare și mai convenabil și mai eficient. Așadar, aștept cu nerăbdare rezultatele acestui test pilot”, a declarat Arnaud Feist, CEO al Brussels Airport Company.

„Această soluție personalizată poate face călătoria mai ușoară în era post-pandemică”, spune Katleen Verleysen, CEO al myDiagnostics. 

Centrul de testare Covid-19 al aeroportului gestionează în medie 1.500 de pasageri pe zi, între sosiri și plecări, iar de la deschiderea sa în septembrie 2020, peste jumătate de milion de persoane au fost supuse testelor.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.