Shadow

Royal Caribbean și ITM Group crează o companie pentru dezvoltarea de destinații

Într-un parteneriat 50% și 50%, companiile Royal Caribbean Cruises și ITM Group au creat Holistica Destinations, „un model incluziv pentru dezvoltarea destinațiilor”, având drept scop oferirea de experiențe oaspeților și satisfacerea nevoilor comunităților locale. Partenerii au început căutarea unui CEO pentru noua companie, cu sediul în Miami.

 

În comunicatul de presă publicat pe site-ul său, Royal Caribbean a explicat că Holistica Destinations Ltd este o companie care, după cum sugerează numele său, „va utiliza o abordare holistică pentru a genera o creștere economică semnificativă pentru comunități și guvernele locale și va păstra și mentine resursele naturale ale zonei oferind în același timp o experiență convingătoare oaspeților. 

 

Mauricio Hamui, CEO-ul grupului mexican ITM Group, o companie care a construit și operat peste șase porturi de croazieră în Mexic și Caraibe, a explicat că „o destinație bine concepută aduce beneficii economice comunităților și îmbogățirii culturale pentru călători, creând în același timp o perturbare cât mai mică posibil a mediului uman și natural. 

 

Holistică va începe cu cinci proiecte în curs de dezvoltare în Freeport, Bahamas; Costa Maya, Mexic; Roatan, Honduras; și Kumamoto, Japonia, printre altele. Aceste proiecte, printre altele, vor servi 8 milioane de vizitatori pe an și vor fi accesibile tuturor călătorilor, inclusiv celor care călătoresc pe uscat și cu avionul și invitați ai mai multor linii de croazieră. 

 

Proiectul Freeport, în prezent în curs de revizuire de către guvernul din Bahamas, va fi primul și va necesita o investiție de 275 milioane de dolari. Ei au afirmat că acesta este „un bun exemplu al abordării holistice”, deoarece deși s-a axat pe reimaginarea complexului turistic Grand Lucayan, „proiectul include planuri ambițioase pentru proprietatea locală, ocupara forței de muncă, formarea profesională, investițiile în comunitate și practicile de construcție durabile”. 

 

Potrivit lui Michael Bayley presedinte al RCL, „nu redeschidem doar un resort în Freeport”, ci „analizăm totul, de la transport la serviciile publice, la cultura locală, aprovizionarea responsabilă, divertismentul. Este un ecosistem, nu o propietate„. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.