Shadow

Rentabilitatea hotelurilor din Europa a crescut cu 5% în al treilea trimestru

Hotelurile din Europa au înregistrat până în septembrie o creștere a gradului de ocupare de 1,1%, ajungând la 73%, în timp ce tariful mediu zilnic, ADR, a crescut cu 3,7%, ajungând la 113, 35 euro. Venitul pe cameră disponibilă, RevPar, a crescut cu 4,8%, ajungând la 82,75 de euro. Cu același procent de 4,8%, datele corespunzătoare întregului trimestru analizate de STR, indică faptul că aceasta a fost cea mai mare creștere la nivel mundial, deoarece în America a fost de 2,5%, 1,3% pentru Asia-Pacific și 2,4% pentru Orientul Mijlociu și Africa

 

Studiul evidențiază performanța bună a capitalei Bulgariei, Sofia, care a înregistrat cea mai mare creștere lunară a gradului de ocupare din 2016, iar ADR-ul a fost cel mai mare din septembrie 2018. RevPar-ul a crescut cu 18%. 

 

De asemenea, cazul orașului Budapesta a fost foarte pozitiv, în Ungaria, unde au fost observate cele mai mari niveluri de ADR și RevPar obținute până acum în luna septembrie. Analiza STR atribuie acest comportament solid unei creșteri a turismului, împreună cu o extindere redusă a instalației de cazare. 

 

Acesta și cazul capitalei Franței, Paris, în ceea ce privește datele din al treilea trimestru, nivelul gradului de ocupare a fost cel mai ridicat din 2013, și cel mai ridicat în ADR și RevPar din 2014. 

 

Din păcate, București, nu a obținut resultatele pozitive ale capitatelor vecine, Sofia și Budapesta, înregistrând o scădere de 1,3%. Alte orașe europene care au înregistrat scăderi au fost: BarcelonaAberdeemDüsseldorf și Milano

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.