Shadow

Recuperarea totală a turismului în lume: va trebui să așteptăm până în 2025

„Redresarea post-pandemică a turismului riscă să se clatine pe măsură ce economia globală își pierde din avânt din cauza șocului energetic generat de invazia Rusiei în Ucraina, a inflației ridicate și a slăbirii puterii de cumpărare a gospodăriilor”, potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care tocmai a publicat raportul „Tourism Trends and Policies”. 

Autorii studiului nu cred că va exista „o redresare reală a turismului internațional înainte de 2024 sau, cel mai devreme, 2025”. În plus, potrivit secretarului general al OCDE, Mathias Cormann, concecințele invaziei din Ucraina amenință redresarea sectorului.

„Provocarea pentru autoritățile publice și companii nu este doar de a da un impuls turismului pe termen scurt, ci și de a asigura forța și durabilitatea pe termen lung a sectorului”, a adăugat Cormann.

În orice caz, autorii studiului sunt încrezători că numărul de turiști, care a ajuns la 1,5 miliarde în 2019, al zecelea an consecutiv de creștere, potrivit Organizației Mondiale a Turismului (OMT) – va depăși pragul de 1,8 miliarde până în 2030.

Impactul pandemiei asupra activităților turistice a redus contribuția turismului la produsul intern brut (PIB) în ansamblul OCDE. Un indice care a fost în jur de 4,4% și a scăzut la 1,9% în 2020.

În ciuda redresării economice în majoritatea țărilor OCDE, niciuna dintre cele 38 de țări care fac parte din această organizație nu a reușit să recupereze nivelul din 2019 al turiștilor internaționali din 2021. Până în iulie 2022, fluxul de călători a fost cu aproape 20% sub nivelul din iulie 2019 în țările OCDE.

Mișcările turistice din lume au fost cu 19,9% mai mici decât în iulie 2019 în ansambul OCDE, dar în Spania, Portugalia, Danemarca, Grecia, Luxemburg și Slovenia au fost mai mari, potrivit datelor furnizate de această organizație, care au coincis cu publicarea raportului menționat anterior.

În țările membre din regiunea Asia-Pacific, care au fost afectate de restricții mult mai stricte, în special China, scăderea în iulie a fost de cel puțin 40%.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.