Shadow

Rata globală a accidentelor aviatice a scăzut cu 9,8% în 2021

Rata globală a accidentelor aviatice a fost redusă cu 9,8% în 2021 față de anul precedent, de la 2,14 la 1,93 milioane de plecări, potrivit concluziilor „Raportului de siguranță operațională 2022”, realizat de Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO)

 

Studiul care analizeaza siguranța operațională a aviației civile globale în 2021, indică faptul că numărul deceselor din acest tip de accident a scăzut cu 66% față de cel înregistrat anul precedent. Mai exact, s-au înregistrat 104 decese față de 298 în 2020. Cu toate acestea, numărul accidentelor cu victime a rămas același, cu patru în 2021. 

 

„Aceste rezultate sunt foarte pozitive și încurajatoare și reconfirmă că transportul aerian este cel mai sigur mijloc de transport, chiar și în circumstanțele globale actuale”, a declarat Juan Carlos Salazar, secretarul general al ICAO

Registrul accidentelor: operațiunile comerciale programate 2017-2021.

 

Zborurile comerciale programate în 2021 au crescut cu aproape 11% într-un context de resurse limitate pentru repornirea și redresarea lor după pandemia de COVID-19. În ciuda acestor circumstanțe, „angajamentul colectiv și de lungă durată al transportului aerian față de siguranță, protecția și sănătatea pasagerilor și a echipajului rămâne de neclintit”, adaugă Salazar. 

Registrul accidentelor cu morți: operațiuni comerciale programate 2017-2021.

 

Președintele Consililui ICAO, Salvatore Sciacchitano, subliniază că performanța bună a aviației de anul trecut este „rezultatul în parte a răspunsului la pandemie și a recomandărilor de redresare stabilite de grupul operativ pentru recuperarea aviației (CART) a Consiliului ICAO”. 

Numărul de accidente cu victime mortale pe regiuni ale ICAO în 2021.

 

Cu obiectivul de a răspunde tendințelor existente și emergente, ICAO lucrează îndeaproape cu întreaga comunitate internațională a aviației pentru a obține îmbunătățiri ale siguranței, potrivit raportului. 

 

Se pune accent pe reducerea riscului de siguranță printr-o mai bună standardizare, implementare și monitorizare.

 

Mai multe știri despre accidente aviatice:

2021, cel mai sigur an pentru aviație din ultimii cinci ani

2020: mai puține accidente și victime, dar o rată mai mare de accidente

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.