Shadow

Patru supra-puteri ale oamenilor pentru a face față provocărilor viitorului

Oamenii digitali sunt următorul pas în evoluție. Dar oamenii își păstrează patru-supraputeri pe care va trebui să le folosească pentru a face față provocărilor viitorului, după cum a subliniat Gary A. Bolles profesor de Viitorul muncii la Singular University din Silicon Valley, în cadrul Future Port Prague care a avut loc luna trecută în capitala cehă. 

 

Aceste patru abilități de a gestiona provocările viitoare sunt, după cum a enumerat profesorul, următoarele: 

– capacitatea noastră de a rezerva probleme;

– adaptabilitatea;

– activitatea noastră, care este la urma urmei ceea ce ne diferențiază de mașini;

– și empatie, pentru a rezolva problemele altor oameni. 

Profesorul din Silicon Valley. Gary A. Bolles, a încurajat persoanele să “învețe noi abilități pentru a fi capabili să rezolve noile provocări care ni se prezintă.

Există patru super puteri care, în cuvintele lui Bolles, „trebuie să știm mai bine pentru a le dezvolta; canalizați energia umană pentru a rezolva aceste provocări și a transforma viitorul. 

 

Deficitul de talent

Adevărul este că toți experții sunt de acord că în prezent există un deficit generalizat de talent, al abilităților necesare pentru rezolvarea acestor noi provocări. În opinia profesorului, „este necesar, de asemenea, să transformăm modul în care învățăm, pentru a face față unui proces continuu de gestionare a riscurilor”. 

 

În acest sens, Ana Rold, CEO al Diplomatic Courier, a subliniat că „în primele 5 dintre prioritățile managerilor din întreaga lume găsim nevoia de a găsi talentul de care au nevoie, deci instituțiile de formare ar trebui să ne gândim cum trebuie să pregătim studenții de astăzi pentru a face față problemelor care vor apărea în 2029. Și, a adaugăt ea, „oamenii au pregătire dar nu abilitatile de care au nevoie companiile și există un decalaj important acolo”. 

 

La universitatea Aarhus din Danemarca lucrează, după cum a explicat Janet Rafer, o cercetătoare la Hybrid Intelligence, la „cum să aplici inteligența artificială la capacitățile unice pentru oameni. Explorăm mintea mai profund pentru a profita de oportunitățile care decurg din suma acestor capacități și algoritmi; studierea acestor capacități umane, împreună cu comportamentele colectrive, pentru a analiza modul în care rezolva probleme, astfel încât oamenii și mașinile să poată colabora„. 

 

Rafner a susținut „potențarea creativității umane„, în timp ce Kerstin Ewelt, șeful de marketing și Big Data pentru Europa de Nord la Quora, a declarat că oamenii „trebuie să-și pregătească inteligența și gândirea critică pentru a fi selectabili în orice process„. Toți aceștia au subliniat valoarea enormă a educației

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.