Shadow

Parisul a pierdut peste 14 milioane de turiști până în iunie din cauza coronavirusului

Paris și regiunea sa, Île de France, au primit 9,4 milioane de turiști în perioada ianuarie-iunie, comparativ cu 23,7 milioane în prima jumătate a anului 2019, potrivit datelor Comitetului Regional de Turism (CRT), ca urmare a carantinei și limitărilor impuse călătoriilor pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19.

Activitatea turistică a Franței, prima destinație din lume după numărul de vizitatori – a primit aproximativ 90 de milioane anul trecut – a suferit, de asemenea, o încetinire puternică din cauza închiderii impuse la jumătatea lunii martie de guvernul țării pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Doar regiunea pariziană a pierdut 14,3 milioane de turiști în prima jumătate a anului comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, potrivit statisticilor publicate de Guvernul regiunii Île de France.

Veniturile din turism au scăzut la 3,8 miliarde de euro, comparativ cu 10.200 în aceeași perioadă a anului trecut.

După recuperarea din atentatul comis la Paris în 2015, „timp de patru ani am anunțat recorduri ale vizitelor, așa că am observat cu mare tristețe cum pandemia rupe un sector prosper și dinamic al regiunii”, a spus vicepreședintele regional, Valérie Pécresse.

Cea mai mare scădere a corespuns călătorilor internaționali, care au scăzut cu 68% față de scăderea națională de 54%, cifra așteptată, având în vedere închiderea frontierelor și reducerea conexiunilor aeriene în al doilea trimestru. 

În lunile iunie și iulie, mai mult de un hotel parizian din două a rămas închis, în timp ce în Île de France, cu excepția capitalei, 70% din unitățile hoteliere erau deschise.

Afluența la muzee și monumente a scăzut între 60% și 80%. Cea a muzeului Luvru a scăzut cu 64%, iar în cazul Palatului Versailles cu 77%. 

Autoritățile au evidențiat, totuși, o recuperare progresivă de la sfârșitul carantinei, pe 11 mai, în special clientela națională și de la mijlocul lunii iunie în sosirile de proximitate internațională.

Parisul este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume.

Principalii turiști străini în primele săptămâni de vară au fost germanii, britanicii, olandezii, belgienii și spaniolii, cu o creștere a afluxului între iunie și iulie de 76% în cazul spaniolilor, și de până la 130% în al olandezilor.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.