Shadow

Noul record chinezesc în viteză: de la Shanghai la Canton în 9 minute

Corporația chineză pentru știință și industrie aerospațială (CASIC) a realizat un progres inovator cu trenul său Maglev care a atins 623 km/h, doborând recordul de viteză pentru un astfel de vehicul, în cadrul unor teste riguroase efectuate într-un tub cu vid redus de 2 km, în care a demonstrat stabilitate și performanță, obținând astfel o reușită remarcabilă în domeniul tehnologiei feroviare de mare viteză

Această realizare reprezintă un pas important în direcția transportului de foarte mare viteză și are potențialul de a revoluționa modul în care oamenii vor călători în viitor.

Conceptul trenurilor Hyperloop, care urmăresc să propulseze capsule de pasageri prin tuburi de joasă presiune la viteza peste bariera sunetului, a stârnit de mult timp interes și speculații în industria tehnologiei feroviare.

Aceste trenuri, propuse pentru prima dată de antreprenorul Elon Musk, promit o viteză și o eficiență fără precedent prin reducerea rezistenței aerului și a frecării cu ajutorul unor tuburi cu vid și prin utilizarea tehnologiei de levitație magnetică.

În pofida scepticismului inițial și a provocării legate de conceptul Hyperloop, succesul recent al CASIC arată un progres semnificativ în realizarea acestei viziuni ambițioase. Trenul Maglev cu tuburi de vid al companiei, cunoscut sub numele de T-Flight, un „zburător de mare viteză”, a fost supus unor texte riguroase pe o secțiune de 2 kilometri de tuburi cu vid redus, construită special în județul Yanggao, Datong, provincia Shanxi.

Noul record chinezesc în viteză cu noul său hyperloop
Construcția capsulei Hyperloop în China (Sursă: CASIC).

Procesul de testare a inclus numeroase încercări și interacțiuni, în cadrul cărora inginerii CASIC au ajustat designul și parametrii de performanță ai trenului pentru a obține cele mai bune rezultate. Înainte de a atinge recordul de viteză, trenul a fost a testat la viteze mai mici de mai multe luni pentru a-i asigura stabilitatea și siguranța.

Noul record chinezesc în viteză: de la Shanghai la Canton în 9 minute
Hyperloop-ul chinezesc (Sursă: CASIC).

Depășirea vitezei de 623 km/h reprezintă un progres semnificativ în tehnologia transportului de mare viteză. Trenul Maglev cu tuburi cu vid de la CASIC și-a demonstrat potențialul de a revoluționa călătoriile pe distanţe lungi prin combinarea principiilor levitației magnetice și a propulsiei cu tuburi cu vid, permițând pasagerilor să parcurgă distanțe lungi într-o fracțiune din timpul necesar modurilor tradiționale de transport.

Noul record chinezesc în viteză cu noul său hyperloop
CASIC, compania de construcții (Sursă: CASIC).

Cea de-a doua fază a proiectului CASIC prevede extinderea pistei de testare la 60 de kilometri (37 de mile), ceea ce va permite testarea la viteze de până la 1.000 de kilometri pe oră (621 mph). Această infrastructură de testare extensivă va permite inginerilor CASIC să continue să depășească limitele transportului de mare viteză, în timp ce perfecționează tehnologia pentru aplicații practice.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.