Shadow

Norwegian, prima low cost de lung curier cu îmbarcare biometrică în SUA

Norwegian a devenit prima companie aeriană cu zboruri lungi care a utilizat tehnologia de recunoaștere facială pentru a face îmbarcarea biometrică a pasagerilor în avion în Aeroportul din Los Angeles (LAX). 

 

Pentru noul sistem implementat, s-a bazat pe tehnologia dezvoltată de Vision-Box, o companie specializată care a implementat deja experiența pe aeroporturi din diferite țări și pentru îmbarcările diferitelor companii aeriene, îmbunătățind siguranța și facilitând tranzitul pasagerilor în aeroporturi. 

 

Primul zbor al companiei Norwegian cu îmbarcare biometrică a decolat din Los Angeles spre Barcelona. Pe aeroportul din Los Angeles există peste 500.000 de pasageri internaționali care s-au îmbărcat cu această nouă tehnologie. 

Bjørn Erick Barman-Jenssen, CEO al Norwegian Air Resources, a delcarat că Norwegian pariază pe inovație și sustentabilitate. „Consiliul Internațional pentru Transportul Curat (ICCT) ne-a numit de două ori cea mai eficientă companie aeriană din lume în consumul de combustibil – reducerea amprentei nostre de mediu și a problemelor de sustenabilitate pentru noi. Introducerea transportului cu tehnologie biometrică este un pas important pentru mediu și va genera o experiență perfectă pentru pasageri, atrăgând conumatorii cu o conștientizare ecologică mai mare„. 

 

Norwegian este a zecea companie aeriană care operează sistemul de îmbarcare biometric pentru recunoașterea facială în Los Angeles, după Air France, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, KLM, Korean Air, Lufthansa, Qantas și Singapore Airlines

 

Sistemul de îmbărcare biometrică facială funcționează din 2017 în domeniul programului de testare „Ieșirea din Statele Unite cu Sistemul Biometric”, în colaborare cu Vision Box, Autoritatea Aeroporturilor Mondiale din Los Angeles (LAWA) și Oficiul Vamal și Protecția Frontierelor (CBP) din Statele Unite

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.