Shadow

Motel 6 trebuie să indemnizeze clienții pentru furnizarea datelor de migrare în SUA

Peste 100.000 de clienți ai lanțului hotelier Motel 6 care au stat la câteva dintre unitățile lor din statul Washington (SUA) și ale căror informații au fost partajate autorităților de imigrare pot primi compensații pentru acest fapt, a fost raportat săptămâna trecută. 

 

Motel 6 a încălcat drepturile de confidențialitate a zeci de mii de oameni din Washington fără cunoștința sau consimțământul lor și a plătit 12 milioane de dolari pentru a evita să se confrunte cu echipa mea legală la proces”, a declarat procurorul general din Washington, Bob Ferguson, în declarațiile conținute într-o declarație a Centrului pentru Drepturile Migranților (CDM). 

 

Angajații a șapte unități ale Motel 6 din statul Washington au împărtășit în mod voluntar informații de înregistrare a oaspeților între 2015 si 2017 cu nume, numere de permis de conducere și date de naștere cu Serviciul de Imigrare și Control Vamal (ICE)

 

În acest fel, au încălcat confidențialitatea oaspeților și legea Washingtonului, a declarat CDM, o organizație binațională pentru drepturile migranților care lucrează cu Biroul Procurorului General din Washington, ca unul dintre administratorii plângerilor din acest caz. 

 

ICE marcă cu un cerc numele latine, iar apoi agenții interogau, arestau și chiar deportau oaspeții. 

 

Pentru a primi compensații, persoanele afectate, indiferent de statutul de imigrare, trebuie să depună o cerere înainte de 31 decembrie. Suma pe care victimele o vor primi va varia în funcție de pagubele care au apărut ca urmare a partajării informațiilor lor cu ICE. 

 

„Trebuie să ne unim pentru a cere respect și pentru a ne consolida ca comunitate”, a declarat Ramon Flores, unul dintre reclamanți și care a fost deportat după ce datele sale au fost transmise către ICE. 

 

Ca parte din acord, Motel 6 nu va mai furniza informații pentru oaspeți fără o hotărâre judecătorească sau altă bază legală și își va antrena angajații pentru îndeplinirea acestui angajament. 

 

Biroul Procurorului General din Washington va supraveghea politicile și instruirea pe care o va face Motel 6 în următorii trei ani. Acest acord legal se alătură altuia similar din Arizona, unde judecătorul a aprobat deja preliminar pactul dintre Motel 6 și reclamanți. 

 

Datorită acordului din Airzona, sunt disponibile până la 10 milioane de dolari pentru a răspunde reclamației făcute de membrii procesului de acțiune de clasă depusă în 2018. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.