Shadow

Costa Cruises investește un miliard de euro în noua Costa Smeralda

Costa Smeralda, noua navă planificată de Costa Cruises, și care va fi botezată în orașul italian Savona pe 3 noiembrie 2019 va implica o investiție de peste un miliard de euro și va fi una dintre cele patru noi nave pe care compania le va incorpora flotei sale înainte de 2021. 

 

Datorită unui sistem de realitate virtuală, cei peste 1.800 de agenti de turism din întreaga lume prezenți la evenimentul „Protagoniștii mării” organizat de companie în fiecare an, au putut vedea primele imagini ale Costa Smeralda, care se construiește în prezent pe șantierul naval Meyer Werft din Turku (Finlandia). Compania a anunțat această nouă navă în septembrie 2017, explicând atunci că această navă va fi prima croazieră din lume, destinată călătorilor de pe mai multe piețe din Europa. Construcția Costa Smeralda face parte din planul strategic al Carnival Corporation & plc -de care Costa Cruises aparține împreună cu alte nouă branduri-. 

Croaziera Vernissage, care va fi noua navă emblema a companiei, va pleca pe 20 octombrie din Hamburg pe un itinerar de 10 zile care va fi plin de evenimente în porturile Rotterdam și Lisabona, pentru a ajunge la Barcelona pe 30 octombrie. 

 

Din Barcelona și în mijlocul unei sărbători grozave, va începe prima călătorie inaugurală, care după ce va trece prin Marsilia, va ajunge la Savona pe 3 noiembrie. În aceeași noapte va avea loc ceremonia botezului său, cu asistența unor personalități marcante. 

 

Apoi, într-o succesiune de evenimente istorice atât la bord cât și în port, Cost Smeralda va trece din nou prin Marsella și va ajunge la Barcelona. Atât această primă călătorie inaugurală, cât și nava de croazieră Vernissage sunt acum în vânzare, cu posibilitatea ca ambele să fie făcute în comun. 

 

A doua călătorie a acestei nave va consta într-o mini croazieră de 6 zile și 5 nopți care va pleca de la Barcelona pe 6 noiembrie și va trece prin Marsella, Savona, Roma-Civitavecchia pentru a reveni la Barcelona luni, 11 noiembrie. 

Costa Cruises investește un miliard de euro în noua Costa Smeralda

 

Cei care sunt pasionați atât de noile croaziere, cât și de inovația tehnologică, au acum posibilitatea de a rezerva cele mai bune cabine pentru oricare dintre aceste trei itinerarii. Locurile din acest tip de croazieră, fiind unice, se termină de obicei foarte repede. 

 

După aceste prime trei călătorii, Costa Smeralda va începe să funcționeze în Marea Mediterană unul dintre cele mai solicitate itinerarii printre clienții Costa Cruises (Barcelona, Palma de Mallorca, Civitavecchia/Roma, La Spezia/ Florența, Savona, Marsilia, Barcelona). 

 

În fruntea durabilității operațiunilor sale, Costa Smeralda va fi prima navă de croazieră care vizează piața globală alimentată cu gaz natural lichefiat (GNL), cel mai curat combustibil fosil din lume. 

 

Potrivit companiei, Costa Smeralda va reprezenta un tribut adus Italiei, nu numai pentru numele navei, care se referă la una dintre cele mai frumoase zone din Sardinia, ci și la numele pe care le vor avea fiecare dintre punți și zone publice ale acestei noi nave, toate inspirate de locuri și piete caracteristice Italiei. Exemplele includ II Colosseo, un spațiu care va cuprinde trei punți și va fi folosit pentru spectacole, scara mare orientată spre pupă, care va fi numită Piazza di Spagna, sau arcul care va fi botezat Trastevere. 

 

Nava va avea și un adevărat muzeu, Costa Design Museum, 400 de metri pătrați dedicați excelenței designului italian.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.