Shadow

Marriott avansează date din ancheta cu privire la hackeri

Marriott International a făcut publice câteva date despre investigația privind atacul informatic pe care l-a suferit în noiembrie. Acestea confirmă o reducere a numărului de persoane afectate cu peste 100 de milioane, deși au confirmat și faptul că hackerii au avut acces la numerele de pașaport.

Într-o declarație, compania a estimat la 383 de milioane „potențialul maxim” al persoanelor ale căror date ar fi putut accesa hackerii, comparativ cu cele 500 de milioane anunțate inițial pe 30 noiembrie, așa cum a informat evisionturism în știrea Datele a 500 de milioane de clienți Marriott au fost furate de hackeri. În acel moment s-a aflat faptul că aceștia au accesat informații personale a milioane de clienții.

Printre informațiile personale accesate de hackeri se numără mai mult de cinci milioane de numere de pașapoarte „necriptate”, adică nu fuseseră ascunse de o parolă și, prin urmare, au putut fi citite de către hackeri la accesarea acestora, și alte douăzeci de milioane care fuseseră criptate.

„Nu avem nicio dovadă că partea terță neautorizată (hackerii) ar fi accesat cheia principală de criptare necesară pentru descifrarea numerelor de pașapoarte criptate”, a declarat lanțul hotelier.

Alte informații la care au avut acces hackerii au fost adresele de e-mail ale cliențiilor și cărțile de credit sau de debit a 8,6 milioane de persoane, deși în acest caz toate erau criptate, astfel că, în principiu, aceștia nu ar fi putut citi numerele.

Marriott a descoperit atacul pe 19 noiembrie, când o anchetă internă a determinat accesul neautorizat la o baza de date care conținea informații referitoare la rezervările în hotelurile filialei sale Starwood la nivel mondial înainte de 11 septembrie 2018. La puțin timp după aceea, Guvernul Statelor Unite a atribuit atacul serviciului de spionaj chinez.

Această filială a companiei gestionează mărcile hoteliere W Hotels, St. Regis, Sheraton Hotels & Resorts, Westin Hotels & Resorts, Element Hotels, Aloft Hotels, The Luxury Collection, Tribute Portofolio, Le Méridien Hotels & Resorts, Four Points by Sheraton și Design Hotels.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.