Shadow

Hilton va concedia 2.100 de angajați pentru a reduce structura costurilor sale

Lanțul hotelier Hilton a anunțat „măsuri suplimentare” pentru a face față crizei de coronavirus și pentru a reduce structura costurilor și pentru a crește lichiditatea a decis să concedieze 2.100 de persoane care îndeplinesc funcții corporative.

 

Niciodată în istoria Hilton de 101 ani, industria noastră s-a confruntat cu o criză globală care duce călătoria la un blocaj virtual”, a declarat Cristopher J. Nasseta, președinte și CEO al lanțului, menționând că COVID-19 a creat provocări „fără precedent” pentru sector.

 

„Ospitalitatea va fi întotdeauna o afacere a oamenilor care servesc oamenii, așa că sunt devastată pentru ca pentru a ne proteja afacerile, am fost nevoiți să luăm măsuri care afectează direct membrii echipei noastre”, a spus Nasseta. 

 

Conform celor raportate într-un comunicat, reducerea planificată atinge aproximativ 2.100 de poziții corporative la nivel mondial și, de asemenea, intenționează să extindă reducerile orelor de muncă și a salarilor, precum și reglementările temporare de angajare pentru încă 90 de zile.

 

Inițial, aceste măsuri aveau să dureze până pe 3 iulie, dar se vor extinde până pe 4 octombrie. 

 

Lanțul a detaliat faptul că membrii echipei corporative a căror funcții sunt afectate „vor primii salarii de concediere, sprijin pentru relocare, acces la resurse online de la foștii elevi ai Hilton și acces la un proces de reclutare accelerat atunci când se vor relua călătoriile”, printre alte lucruri. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.