Shadow

Grupul Lufthansa va angaja aproximativ 5.500 de persoane în 2019

Grupul Lufthansa va incorpora în acest an aproximativ 5.500 de angajați noi în Germania, Austria, Elveția și Belgia, piețele sale locale. Conglomeratul de transport aerian intenționează să angajeze peste 1.300 de insoțitori de zborîn special în hub-ul său din München și pentru Swiss în Zurich. Pentru principala sa companie aeriană Lufthansa, sunt planificate aproximativ 1.200 de angajări noi în două din hub-urile sale principale, aeroporturile din Frankfurt și München, în toate departamentele. Grupul mai angajează și un mare numar de angajați suplimentari în întreaga lume

Până la 500 de viitori piloți vor începe în acest an formarea lor ca studenți de zbor cu Lufthansa Aviation Training la Academia Europeană de Zbor. Pentru a stabiliza operațiunile de zbor după o vară turbulentă, Lufthansa Group investește aproximativ 250 de milioane de euro. Concret, aproximativ 600 de persoane sunt angajate pentru a asigura calitatea operațiunilor.

Studenți de zbor cu Lufthansa Aviation Training la European Flight Academy.
Studenți de zbor cu Lufthansa Aviation Training la European Flight Academy.

„Condiții atractive de angajare”

Există mai mult de 500 de profiluri de locuri de muncă în grupul de aviație care operează în întreaga lume cu mai mult de 550 de filiale și afiliate. Solicitanții potențiali pot găsi posturile disponibile pe portalul de carieră Be-Lufthansa (www.be-lufthansa.com). Potrivit companiei, în 2018, au fost depuse peste 170.000 de cereri prin această platformă.

„În calitate de angajator internațional cu angajați din 147 de țări diferite, Grupul Lufthansa pune accent pe diversitate, și nu doar în ceea ce privește limba și originea. În plus, egalitatea de șanse pentru bărbați și femei la toate nivelurile”, afirmă Bettina Volkens, directorul departamentului de Resurse Umane și Afaceri Juridice Corporative al Deutsche Lufthansa AG. 

Ea adaugă că grupul oferă „un mediu profesional deosebit, condiții atractive de angajare și suntem o referință în formarea profesionala”. Volkens a subliniat faptul că Lufthansa intenționează să atragă mai mulți tineri angajați în viitor decât înainte, precum și să promoveze talentul companiei printr-o gamă largă de programe.

Noi membrii ai echipajujului de cabină pentru Lufthansa.
Noi membrii ai echipajului pentru Swiss.

Know-how tehnologic și abilități informatice 

Având în vedere planul ambițios de digitizare pe care îl dezvoltă grupul, în acest an va stimula creșterea Lufthansa Tehnik cu peste 1.200 de noi angajați în Germania în această divizie, inclusiv câteva sute de angajați operaționali, 400 de intrări directe și peste 200 de stagiari.

În paralel, Grupul Lufthansa, intenționează să angajeze peste 600 de specialiști IT în Germania. „Lufthansa Systems s-a poziționat deja cu succes în calitate de angajator în mediul IT anul trecut cu campania „Aviation heroes wanted”. Și va face acest lucru și în acest an, deoarece IT este esențial, fie că este vorba despre Lufthansa Systems, în Industrie Solutions, care are estimate 350 de angajări noi, sau Lufthansa Airlines cu 150 planificați. În plus, există un program pentru întregul grup care va angaja 15 stagiari IT. 

Stagiari ai Lufthansa Technik.

Peste 300 de stagiari în Germania

În cadrul acestui plan masiv de Resurse Umane, au fost programate peste 300 de posturi noi pentru juniori au fost programate în Germania pentru acest an, și aproape 80 vor începe formarea profesională în Swiss și Austrian Airlines, în Elveția și Austria. În plus, aproximativ 60 de cursanți vor avea venit rapid în Grupul Lufthansa în acest an. Grupul oferă în prezent zece programe de studii cooperative, precum și formare profesională în 29 de profesii calificate și diverse programe de formare.

La data de 30 de septembrie 2018, Lufthansa Group avea o forță de muncă de aproximativ 135.000 de angajați, dintre care 32.000 lucrează la Lufthansa. Cu 40.000 de angajați, grupul este cel mai mare angajator din Frankfurt și Hessen și în toată Germania are mai mult de 70.000 de angajați.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.