Shadow

Fitur și-a deschis porțile pentru 9.000 de companii și 152 de țări

Fitur, cel mai important târg de turism din lume din punct de vedere al numărului de participanți, și-a deschis porțile miercuri, 24 ianuarie, așteptând să primească până duminică aproximativ 250.000 de persoane, inclusiv profesioniști și publicul larg. 

Fitur și-a deschis porțile pentru 9.000 de companii și 152 de țări
Vizitatorii la sosirea la Fitur, miercuri, 24 ianuarie. Sursa: Hosteltur

Anul acesta, târgul reflectă creșterea sectorului după pandemie, cu o ediție record la care vor participa 9.000 de companii, cu cinci sute mai multe decât la ediția precedentă, și 152 de țări, cu douăzeci mai multe. Ecuadorul este țara gazdă la această ediție.

Cu 809 de expozanți răspândiți în nouă hale din centrul expozițional Ifema din Madrid, cu unul mai mult decât anul trecut, Fitur este primul dintre evenimentele sectoriale majore din calendarul internațional.

Avansul în cifrele Fitur reflectă creșterea sectorului în 2023, după ani de stagnare în timpul crizei sanitare provocate de coronavirus.

Conform celor mai recente cifre ale Organizației Mondiale a Turismului, anul 2023 s-a încheiat cu o redresare de aproximativ 90% din nivelurile de dinaintea pandemiei, cu venituri globale de aproximativ 1,4 trilioane de dolari.

Fitur și-a deschis porțile pentru 9.000 de companii și 152 de țări
Fitur 2024 reunește mii de companii și destinații. Sursa: Hosteltur
Fitur și-a deschis porțile pentru 9.000 de companii și 152 de țări
Interiorul unuia dintre pavilioane, imediat după deschidere. Sursa: Hosteltur

Zonele Fitur

La ediția din acest an a Fitur, companiile de turism orientate spre tehnologie sunt în centrul atenție, numărul acestora crescând cu 23% în acest an, până la aproape o sută, și au un spațiu rezervat în Pavilionul 8 de la Ifema.

De asemenea, se pune accent pe ofertele turistice care se concentrează pe accesibilitate, incluziune și sustenabilitate.

Ecuador joacă, de asemenea, un rol important în calitate de țară gazdă la cea de-a 44-a ediție a Fitur și are un stand mare de 760 de metri pătrați. Prin prezența sa la târg, Ecuadorul își propune să crească cu 10% sosirea turiștilor spanioli, asigurând în același timp ca episoadele de violență înregistrate în țară în ultimele săptămâni se află departe de principalele rute turistice.

Mai multe știri despre Fitur:

Fitur dorește sa dea un impuls mai mare turismului sportiv

Fitur va găzdui cele mai inovatoare dezvoltări tehnologice din turism

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.