Shadow

EasyJet: vânzările de vară scad datorită efectului Brexit în cerere

EasyJet a avertizat la începutul lunii, într-o actualizare a pieței, înainte de rezultatul semestrului, că incertitudinea Brexitului afectează cererea de zboruri pe termen scurt și avertizează că „vânzarea de biletele pentru următoarele șase luni, inclusiv sezonul de vară este slabă„, ceea ce o obligă să avertizeze cu privire la încetinirea rezervărilor. De asemenea, anunță că, datorită creșterii costurilor operative, în principal datorită creșterii prețului conbustibilului, ar putea înregistra o pierdere pentru prima jumătate a anului de 275 de milioane de lire sterline (319 de milioane de euro)

„Vedem o situație slabă în Regatul Unit și Europa, care noi credem că provine din incertitudinea macroeconomică și multe întrebări fără răspuns la Brexit, factori care, împreună, duc la o slăbiciune mai mare a cererii clienților”, a spus CEO-ul companiei aeriene, John Lundgren.

CEO-ul easyJet a subliniat însă că „compania aeriană este bine pregătită din punct de vedere operațional pentru Brexit și, indiferent de ce se întâmplă, va continua să zboare ca întotdeauna”.

Compania a înființat easyJet Europe, cu sediul la Viena, care îi va permite să continue zborurile în întreaga Uniune Europeană (UE) și în țările membre cu sau fără acord de retragere a Regatului Unit din blocul european.

Regatul Unit, care intenționa să părăsească Uniunea Europeană (UE) pe 29 martie a obținut o prelungire până la data de 31 octombrie.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.