Shadow

San Francisco va percepe 10 dolari turiștilor pe faimoasa stradă sinuoasă

Lombard Street, strada din San Francisco (California, SUA), poreclită ca fiind „cea mai sinuoasă din lume” pentru cele opt curbe în doar 125 de metri, va percepe 10 dolari vizitatorilor care doresc să o traverseze cu mașina, a declarat consilierul Primariei, Catherine Stefani.

Consiliul de supraveghere a orașului a aprobat cu 11 voturi pentru și nici unul împotrivă o taxă pe această atracție turistică populară, estimându-se că în fiecare an aproximativ două milioane de persoane o vizitează, cu o medie de 17.000 de turiști pe zi în timpul sfârșiturilor de săptămâna ale sezonului de vară.

Măsura este menită să reducă traficul și presiunea turistică asupra locuitorilor din zonă, întrucât pe strada Lombard există locuințe pe fiecare parte și acces atât la acestea cât și la garaje.

În plus față de congestie, vecinii se plâng de zgomotul și lipsa atitudinii civice a unora dintre turiști, care urcă pe acoperișurile caselor și urinează în portaluri.

„Trebuie să implementăm un sistem care să permită atât locuitorilor cât și vizitatorilor să se bucure de cea mai sinuoasă stradă din lume”, a delcarat congresmanul democrat din San Francisco Phil Ting, care a elaborat legea statului în Adunarea din California care a permis orașului să aprobe taxa.

Taxa stabilită se va percepe numai vehiculelor care doresc să conducă prin secțiunea cu mai multe curbe pe strada Lombard, care trebuie, de asemenea, să facă o rezervare în avans. 

Strada Lombard Street din San Francisco, SUA. Fotografie: Supercarwaar/Wikimedia Commons.
Strada Lombard Street din San Francisco, SUA. Fotografie: Supercarwaar/Wikimedia Commons.

În această zona din Lombard, care în plus de curbe are o pantă abruptă, poți merge doar în coborâre, iar majoritatea locuitorilor din oraș o evită, deoarece este mai practic și mai rapid utilizarea rutelor alternative, astfel încât utilizarea sa este limitată aproape exclusiv de turiști și rezidenți.

Odată ce măsura este pusă în aplicare, strada Lombard se alătură unui alt simbol din San Francisco, care percepe o taxă celor care doresc să circule pe el, podul roșu Golden Gate, care încasează 8 dolari pe vehicul celor care îl traversează pentru a intra în oraș.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.