Shadow

EasyJet deschide programul său de formare de piloți: are nevoie de 200 în acest an

EasyJet a redeschis programul Generation easyJet Pilot Training pentru a prelua aproximativ 200 de piloți aspiranți în cursul anului 2023. Piloții cadeți, care au fost selectați la redeschiderea programului, în ianuarie 2022, sunt deja în formare. În prezent, se acceptă candidaturi pentru programele care încep în decembrie 2023 și care vor absolvi în 2026. Compania aeriană britanică low cost se așteaptă să adauge peste 1.000 de noi piloți la forța sa de muncă în următorii cinci ani, până în 2027

Programul este realizat în parteneriat cu școala de aviație CAE și „oferă piloților aspiranți cele mai înalte standarde de pregătire” pentru a deveni piloți comerciali calificați în doi ani.

Pregătirea la sol este asigurată de academiile europene de aviație CAE din Madrid, Oxford, Bruxelles sau Milano, iar pregătirea de zbor de CAE Phoenix (Statele Unite). După finalizarea cu succes a programului, absolvenții își încep cariera ca ofițeri secunzi la bordul aeronavelor EasyJet.

Cerințe

Pentru a se înscrie la „Generation easyJet Pilot Training Programme”, piloții aspiranți trebuie să aibă vârsta de 18 ani sau mai mult la momentul începerii pregătirii și să prezinte ceritificate care să ateste că au promovat examenele de bacalaureat la matematică, engleză și științe, împreună cu alte două materii (nu sunt necesare calificări sau diplome superioare).

Programul de instruire intensivă îi face pe viitorii piloți să treacă de la o experiență de zbor redusă sau inexistentă la operararea unei aeronave comerciale de pasageri în aproximativ doi ani.

Diversitate și incluziune

Prin apelurile sale, compania aeriană încurajează participarea persoanelor din medii diverse. În același, această susține programul CAE Woman in Flight (Femeia în zbor), angajându-se să ofere unei candidate europene accesul la prima oportunitate de angajare. CAE finanțează și oferă formare pentru candidata selectată, care va deveni ambasador al programului.

Doar aproximativ 6% dintre piloții din întreaga lume sunt femei, așa că EasyJet încurajează mai multe femei să se alăture programului său de pilotaj pentru a compensa acest dezechilibru din industrie.

Pe lângă companiile de recrutare și colaborarea cu partenerii de formare pentru a atrage mai multe femei și persoane din medii diferite, în ultimii șapte ani a dezvoltat un program de vizite în școli, luând piloți care ajută la combaterea stereotipurilor legate de această funcție și demonstrează că aceasta este pentru toată lumea.

Căpitanul David Morgan, Chief Operating Officer al EasyJet, a declarat: „Deși suntem mândri că am dublat numărul femeilor care zboară cu noi în ultimii ani, mai sunt multe de făcut pentru a crește diversitatea în cabina de pilotaj și ne angajăm să continuăm să fim lideri ai industriei în acest domeniu.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.