Shadow

Dubai introduce taxă turistică

Dubai, destinație din Emiratele Arabe Unite, va aplica de la 31 martie o taxă turistică sau impozit pe înnoptări, așa cum a confirmat Departamentul de Turism al emiratului. Punerea în aplicare a unor astfel de taxe este o tendință care câștigă teren în mai multe destinații pentru a finanța promovarea turismului.

Noua taxă, care a fost numită „Tourism Dirham”, a fost deja aprobată de guvernul de către guvernul din Dubai. 

Impozitul pe înnoptări va varia între șapte dirhami (1,4 €) si 20 dirhami (4€) pe cameră și noapte, în funcție de categoria și tipul unității de cazare.

Un hotel din Dubai.
Un hotel din Dubai.

Așa cum explică Departamentul de Turism al emiratului, acest nou impozit va fi „o taxă minimă care se aplică clienților își petrec sejurul în orice tip unitate de cazare, inclusiv hoteluri, hoteluri-apartamente, case de oaspeți și case de vacanță„. 

Încasările vor fi utilizate pentru a sprijini promovarea internațională și acțiunile de marketing ale Emiratului, „cu scopul de a promova creșterea industriei turismului și comerțului„, adaugă aceleași surse. 

Trebuie amintit că Dubai va organiza World Expo 2020. Și din acest motiv, hotelurile se vor dubla în Dubai pentru a găzdui Expo 2020. 

Pe lângă Dubai, alte destinații au introdus o taxă turistică, așa cum este cazul Catoloniei, Berlinului și Marocului, iar alte destinații se gândesc să introducă acest tip de impozit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.