Shadow

Costa Cruises va naviga cu întreaga flotă în această vară

Pe 5 martie, Costa Toscana a făcut prima croazieră și acesta a fost începutul incorporării treptate a navelor sale pentru Costa Cruises, pentru a ajunge la vară cu întreaga flotă în funcțiune. Intenția companiei este de a începe cu excursii la țărm fără limitări, profitând de relaxarea măsurilor actuale. 

 

„Asistăm la o creștere a cererii de vacanțe și sunt sigur că această tendință va crește și mai mult în săptămânile următoare”, a declarat Roberto Alberti, SVP & Chief Commercial Officer al Costa Cruises, o companie de transport maritim care în 2021 a transportat mai mult peste 1,5 milioane de pasageri. 

 

După Costa Toscana, programul de reluare al lui Costa include Costa Favolosa programată pentru 28 aprilie, cu „mini-croazierele” în Marea Mediterană, Costa Venezia pe 1 mai la Istanbul, cu un nou și unic itinerar de o săptămână pentru Turcia și Grecia, și Costa Smeralda pe 7 mai, care ofera un itinerar de o săptămână în vestul Mediteranei. 

 

La rândul său, Costa Pacifica va relua operațiunile pe 4 iunie din Bari, explorând Grecia și Malta, iar croazierele de două săptămâni către Insulele Canare si Azore, planificate inițial cu Costa Pacifica în aprilie și mai, vor fi efectuate de către Costa Luminosa, în timp ce Costa Fortuna va reveni la operațiuni în nordul Europei pe 12 iunie. 

 

Odata încheiat sezonul de iarnă în America de Sud, Costa Diadema se va întoarce în Marea Mediterană, oferind o croazieră la Lisabona pe 5 mai, la fel și Costa Fascinosa, care va pleca pe 1 mai pentru o croazieră în Azore, dedicată membrilor Costa Club. Întoarsă din Caraibe, Costa Deliziosa își va relua croazierele în Marea Mediterană din 15 aprilie, în timp ce Costa Firenze, odată încheiat sezonul său în Dubai, se va poziționa la Genova pe 7 aprilie, pentru a-și începe programul de croazieră prin Franța, Italia și Spania. 

 

În vara anului 2022, navele surori Costa Smeralda și Costa Toscana, alimentate cu gaz natural lichefiat, împreună cu Costa Firenze, vor oferi croaziere de o săptămână în vestul Mediteranei, în timp ce Costa Venezia va continua cu noul său itinerariu pentru Turcia și Grecia, cu plecare din Istanbul. Costa Pacifica, Costa Deliziosa și Costa Luminosa vor opera în estul Mediteranei cu croaziere de o săptămână. Patru nave, Costa Fortuna, Costa Favolosa, Costa Fascinosa și Costa Diadema, vor fi dislocate în Europa de Nord, vizitând capitalele baltice, fiordurile norvegiene, Capul Nord și Island. 

 

„Experiența noastră de croazieră a fost profund îmbogățită și va permite oaspeților să descopere destinațiile, într-un mod autentic, și datorită opririlor prelungită în unele porturi”, a subliniat Roberto Alberti

 

După ce a amintit că anul trecut au călătorit 1,5 milioane de pasageri, acesta a adăugat că „revenirea la excursii gratuite pe uscat, pe care o plănuim pentru vara viitoare și pe care sperăm să le anticipăm în primăvară, va fi un stimulent suplimentar pentru a alege o croazieră Costa. 

 

Programul Costa include un total de peste 1.800 de croaziere din primăvara anului 2022 până în 2022-2023, ajungând la 179 de destinații din întreaga lume, cu călătorii cu o durată cuprinsă între 3 și 127 de zile. 

 

Propunere pentru iarnă

În ceea ce privește programul de iarnă 2022-2023, nava Costa Firenze va fi dislocată în croaziere de o săptămână în Emiratele Arabe Unite, Qatar și Oman, cu plecare din Dubai; Costa Venezia va opera din Istanbul, cu croaziere de 11 zile către Turcia, Israel și Egipt, în timp ce Costa Diadema va oferi croaziere de două săptămâni în Insulele Canare, cu escală și la Lisabona. 

 

La rândul său, Costa Pacifica și Costa Fascinosa vor vizita insulele Caraibe, Costa Smeralda va oferi croaziere de o săptămână în vestul Mediteranei, în timp ce Costa Toscana, Costa Favolosa și Costa Fortuna vor fi situate în America de Sud. 

 

Începând cu iarna viitoare vor reveni și marile călătorii, întrucât Costa Deliziosa va oferi croazieră Ocolul Pământului, cu plecare din Veneția pe 6 ianuarie 2023, sau din Savona pe 11 ianuarie 2023. Itinerariul îi va duce pe oaspeți în India si Maldive, apoi în Africa de Sud și Namibia, și apoi în America de Sud, în sus pe coasta Pacificului a continentului, prin strâmtoarea Panama și chiar vizitând New York înainte de a se întoarce in Europa. Costa Luminosa, Grand Cruises va părăsi Genevo pe 8 ianuarie 2023 și Buenos Aires pe 27 februarie 2023, pentru a merge din Marea Mediterană până în Țara de Foc și a reveni, urcând râul Amazon până în la Manaus. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.