Shadow

Clopotele turnului Big Ben din Londra în tăcere până în 2021

Turiștii care vizitează Londra nu aud cloptele lui Big Ben din 2017. Acestea nu vor suna până în 2021 pentru renovare. Turnul care găzduiește ceasul celebru și care este una dintre atracțiile cele mai vizitate și fotografiate ale capitalei britanice este supus la lucrări de renovare care au forțat la a face tăcere în acest spațiu din teamă că sunetul puternic ar putea afecta muncitorii. 

Big Ben este un turn victorian de 96 de metri înălțime care își datorează numele clopotului mare de 13,6 tone pe care îl găzduiește. Proiectul de renovare include restaurarea sticlei sferei și o îmbunătățirii a structurii turnului, care va implica o investiție de 32 de milioane de euro.

Ceasul turnului va funcționa în continuare datorită unui mecanism eclectric de înlocuire și cel puțin unul din cele patru cadrane va fi întotdeauna vizibil pentru public.

În cei 157 de existență, Big Benul a rămas silențios în doar câteva ocazii.
În cei 157 de existență, Big Benul a rămas silențios în doar câteva ocazii.

În acești ani de liniște, ceasul poate fi auzit doar în momente deosebite, cum ar fi Anul Nou sau Remembrance Sunday, sărbătoare care are loc în a doua duminică din noiembrie comemorează contribuția militarilor și civililor britanici și a țărilor Commonwealth în timpul celor două Războaie Mondiale și alte conflicte.

Clopotul așa-numitului Elisabeth Tower, un nume care a fost adoptat în onoarea jubileului de diamant al Reginei Isabel II, la cei 60 de ani pe tron, îi anunță hora pe londonezi de 157 de ani și a fost oprit de mai multe ori pentru remodelarea sa, în 2007 și în 1983, dar nu a ținut niciodată o tăcere atât de lungă ca în această nouă etapă de renovare.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.