Shadow

Cerere solidă pe piața germană, Turcia conducând creșterile

Rezervările emitentului german prezintă o mare putere, sunt cu doar 13% sub nivelurile din 2019 și unele destinații, în special Turcia, dar și Grecia și Egipt, chiar urcă, potrivit raportului Travel Data + Analytics. 

 

Numai în luna mai 2022, germanii au rezervat călătorii în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de euro, conform datelor compilate de agenții, operatori de turism și OTA. Aproape o treime din această sumă este pentru ieșiri de scurtă durată, în mai și iunie, în timp ce 37% este pentru vacanțe, coincide cu vacanța școlară, în iulie și august. 

 

Pe baza rezervărilor pentru sezonul estival, în perioada mai-octombrie 2022, ce s-a vândut în luna mai a acestui an depășește cu 71% ceea ce s-a înregistrat în aceeași lună a anului 2019. 

 

Raportul evidențiază cererea mare pentru Turcia. Față de aprilie, rezervările au crescut cu 27% și au reprezentat 21% din cifra de afaceri ai sectorului. După destinațiile pe distanțe lungi din Republica Dominicană și Maldive, Turcia a înregistrat cea mai mare creștere acumulată față de 2019 (+22%) și aproape ajunge la totalul rezervațiilor Greciei (care crește și ea, 14 în cazul ei), în timp ce Egiptul depășește nivelurile preCovid cu 6%

 

Deși nu înregistrează creștere pentru moment pentru agențiile germane și operatorii de turism, în special Insuelele Baleare, dar și Insulele Canare și Portugalia, înregistrează valori de cazare egale cu cele din 2019. 

 

În cazul Bulgariei, Croației și Tunisiei, acestea înregistrează, de asemenea, o creștere puternică față de luna precedentă, precum și Thailanda și în domeniul de lungă durată. Totuși valorile acumulate, toate aceste destinații sunt încă relativ departe de nivelurile din 2019

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.