Shadow

Cele mai populare destinații MICE din Europa

Profesioniștii din sectorul de întâlniri și evenimente sunt optimiști pentru 2023, 65% spunând că cheltuielile totale vor crește. Aproape șapte din zece (67%) cred că participarea va reveni la nivelurile pre-pandemie în unul sau doi ani. 

 

Cel de-al 12-lea raport anual Global Meetings & Events Forecast realizat de American Express Meetings & Events, a fost întocmit pe baza sondajelor efectuate pe 580 de profesioniști din 23 de țări, iar 77% sunt optimiști pentru anul viitor, cu un scor de opt din 10, în creștere cu șase puncte în ultimul raport. 

 

Profesioniștii asigură că întâlnirile interne „vor continua să fie o prioritate”, mai mult decât înainte de pandemie, deoarece organizațiile consideră că interacțiunile față în față sunt esențiale pentru îmbunătățirea productivității, conectarea echipelor, reducerea cifrei de afaceri și atragarea celor mai bune talente. De asemenea, ei estimează că 87% dintre întâlniri vor avea o componentă față în față, iar numărul participanților va crește și el. 

 

Profesioniștii se așteaptă că doar 32% dintre întâlnirile interne să aibă loc în sediul companiei, în timp ce 40% au loc într-un alt oraș decât cel în care se află biroul și 45% vor include cazare pentru participanți. 

 

Europa este a doua regiune cu cel mai mare număr de respondenți care spun că se așteaptă ca cifrele de prezență în persoană la evenimente să revină la nivelurile de dinainte de pandemie în viitorul apropiat (69%), doar după America Latină (78%). 

 

Datele de pe platforma Meetings Insight a American Express Meetings & Events confirmă că „planificatorii de întâlniri continuă să prefere centrele urbane tradiționale”. 

 

Londra, Paris și Manchester sunt cele trei orașe cele mai căutate de segmentul MICE în 2023, urmate de Madrid și Barcelona. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.