Shadow

Ce hotel vinde Donald Trump cu 375 de milioane de dolari?

Magnatul și fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, este pe cale să se despartă de una dintre cele mai prețuite unități ale sale: drepturile de management ale emblematicului Trump International, din Washington, urmează să fie vândute cu 375 de milioane de dolari (aproximativ 329 de milioane de euro). Conform acordului la care s-a ajuns, hotelul va fi administrat de grupul Hilton sub brandul hotelier de lux Waldorf Astoria

Luna trecută, o investigație a Cogresului Statelor Unite a constat că hotelul a pierdut peste 70 de milioane de dolari în timpul președenției lui Donald Trump, potrivit The Wall Street Journal. Acest raport a constatat că Trump a „exagerat” profitul hotelului atunci când a susținut că a câștigat 150 de milioane de dolari în timpul mandatului său.

Compania hotelieră a fostului președinte american a deschis hotelul pentru public în septembrie 2016, chiar înainte ca Trump să fie ales președinte.

Trump Organization, care și-a asigurat un contract de închiriere de 60 de ani asupra clădirii în urma unui concurs, a căutat cumpărători pentru hotelul de 263 de camere din 2019.

Compania se așteaptă acum ca acordul cu firma de investiții CGI Merchant Group din Miami să se încheie în primul trimestru al anului viitor.

Trump International Hotel, în Washington.

Proprietatea se află într-o clădire istorică veche de 120 de ani, un fost sediu al oficiului poștal și este situată pe Pennsylvania Avenue, la doar cinci străzi de Casa Albă și în apropiere de Capitoliu. Organizația Trump a obținut undă verde pentru remodela clădirea impunătoare a fostului oficiu poștal, deținută de Guvernul federal.

Clădirea a fost deschisă ca hotel patru ani mai târziu, la câteva săptămâni după ce Trump a acceptat nominalizarea Patridului Republican pentru a candida la președinție.

Tocmai în timpul mandatului lui Trump, hotelul a devenit popular printre republicanii care vizitau orașul.

La rândul său, Organizația Trump a negat orice faptă greșită în conducerea instituției și a calificat raportul Camerei drept „înșelător”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.